"HDZ-ovo selo": Sanaderu sud blokirao i dvije ruševne kuće u Krapju

IVI ŠARIĆU, puncu Ive Sanadera preko kojega je bivši premijer kupovao nekretnine po Hrvatskoj, sud je s ostalom imovinom blokirao i dvije ruševne kuće u selu Krapju koje se nalazi između Lonjskog polja i Jasenovca.

Šarića u tome selu nitko nije vidio pa čak niti čovjek koji mu je prodao imovinu. Kada je stavio oglas, vlasnika je nazvala načelnica Jasenovca i rekla mu da ima kupca, a kasnije je on potpisao kupoprodajni ugovor, piše Večernji list. Za dvije ruševne kuće s dvorištem i oranicom Ivo Lipovac je dobio 110 tisuća kuna.

U Krapju kuće imaju Stjepan Fiolić i Mario Zubović


Načelnica Jasenovca iz redova HDZ-a Marija Mačković je kazala kako ju oko te kuće nije kontaktirao niti Sanader, a ni Šarić, nego je to "možda bio Stjepan Fiolić", saborski zastupnik vladajuće stranke. Fiolić, kojemu sin ima drvenu kućicu u Krapju, kaže kako Sanader nije kupovao na njegovu preporuku.

U Krapju kućicu ima i drugi HDZ-ov saborski zastupnik vrlo blizak bivšem premijeru, Mario Zubović, koji tvrdi kako ju je kupio jer mu se svidjelo selo i želio je, kada ode u mirovinu, to urediti i pomoći očuvanju kulturne baštine. Punica Ive Sanader, Karmela Šarić, je objasnila kako je kupnju nekretnina financirao Ivo Sanader, a Ivo Šarić je samo potpisivao dokumenta, jer je imao povjerenja u zeta. 

Pročitajte više