Hebrang odbio Sanadera, ne želi biti gradonačelnik Zagreba

ANDRIJA HEBRANG odbio je ponudu svog stranačkog šefa Ive Sanadera da bude HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Zagreba. Iako je Sanader Hebrangu iznio činjenicu kako HDZ u Zagrebu zapravo nema kandidata koji bi se mogao ozbiljnije suprotstaviti Bandiću i Vesni Pusić, Hebrang ponudu nije prihvatio.

"Nalazim se u intenzivnoj fazi liječenja i bilo bi neozbiljno od mene kad bih se prihvatio ovako zahtjevnog posla, a nisam spreman za najveće napore." - rekao je Hebrang za Novi list. Podsjetimo, Hebrang je prije nekoliko mjeseci zbog bolesti podnio ostavku na mjesto potpredsjednika Vlade i ministra Ministarstva zdravstva.
   
HDZ se tako, neposredno pred lokalne izbore, našao u svojevrsnom škripcu jer nema kandidata koji bi se mogao ozbiljno pohrvati s koalicijskim SDP-HSS-HSU kandidatom Milanom Bandićem, a treba spomenuti i vrlo ozbiljnu političku prijetnju u liku Vesne Pusić koja neumorno skuplja političke bodove dijeleći sadnice trešanja i čavrljajući svakog vikenda sa Zagrepčanima.

Bez sumnje, i na ovim će lokalnim izborima biti koalicijskih iznenađenja, a sve u cilju pridobivanja što većeg broja biračkih glasova odnosno postavljanja stranačkih ljudi na vodeće funkcije po hrvatskim gradovima i županijama.

Pročitajte više