Herak otkrio tajnu: Đurđa Adlešič nagovara Mesića da se kandidira za gradonačelnika

"NIJE nerealno da Stjepan Mesić bude gradonačelnik Zagreba", kaže Ivan Herak, Mesićev dugogodišnji prijatelj i politički suradnik. Herak tvrdi da Mesić i dalje ima političke ambicije, a ostanak bivšeg predsjednika u politici je najavljivao i ranije.

"Danas sam se čuo s Mesićem", rekao je Herak za HTV-ov treći Dnevnik. "Mesić može pobijediti na izborima za gradonačelnika", tvrdi Herak koji je i otkrio tko stoji iza grupe koja ga nagovara da se nagovara. "Nije na meni da otkrivam, jer nije to ni predsjednik htio otkriti, ali svakako jedna od osoba koje su u tom krugu je dojučerašnja potpredsjednica Vlade Đurđa Adlešič", rekao je Herak.

Podsjećamo, Mesić je jučer najavio mogućnost povratka na političku scenu kazavši kako ga jedna politička grupacija nagovara da se kandidira za gradonačelnika Zagreba. Istu stvar je ponovio i danas, a vrlo brzo su stigle prve reakcije. Milan Bandić nije želio komentirati Mesićevu najavu, Andrija Hebrang poručio je da će se u slučaju da Mesić bude gradonačelnik iseliti iz Zagreba, a Mesićev biograf i novinar Boris Pavelić spustio je loptu na zemlju: "Predsjednik mi je rekao da je tom izjavom želio samo malo uzburkati ovu žabokrečinu".

Pročitajte više