Herman: regije nisu ravnopravno zastupljene u novom proračunu

Saborski zastupnik Libre Vilim Herman ocijenio je danas u Osijeku da Slavonija i Baranja u novom državnom proračunu "nisu dobro prošle" te da regije i građani nisu ravnopravno zastupljeni u raspodjeli proračunskog novca.

Na konferenciji za novinare Herman je izjavio kako su u proračunu "neke regije prošle bolje od Slavonije i da to nije prilog ravnomjernom razvoju hrvatskih regija" te da se proračunom "honoriraju određene društvene skupine koje su u političkom savezu ili nekom obliku koalicije s HDZ-om" .

Pozdravivši sutrašnji dolazak Vlade i premijera Ive Sanadera u Osijek, Herman je podsjetio da je kao zastupnik i ranije tražio tematsku raspravu o konkretnim projektima, poput osnivanja agrobanke, izgradnje sustava navodnjavanja i prometnog koridora 5c, razminiranja te razvoja osječkog sveučilišta.

"Bojim se da neće biti puno prilike za tematske rasprave o ovim projektima, ali ovakva je sjednica, makar i protokolarna, prilog ohrabrivanju i razbuđivanju optimizma glede razvoja Slavonije i Baranje", rekao je Herman.

Budući da je za vrijeme mandata prethodne Vlade postignut dogovor da se rok za početak izgradnje međunarodnog prometnog koridora 5c pomiče s 2008. na 2005. godinu, Herman je rekao kako od ministra Božidara Kalmete očekuje informaciju što je s tim projektom jer se, kako smatra, Vlada do sada nije jasno očitovala hoće li se poštivati predviđeni rokovi.

(Hina) xivuč ymć

Pročitajte više