HGSS-ovci na poplavljenom području dežuraju i noću, pogledajte snimku

Screenshot: YouTube 

TIMOVI HGSS-a su na terenu deveti dan zaredom. Na neprestanim dežurstvima, po danu i noći, u krajnje nepovoljnim vremenskim uvjetima izmjenjuje se pedesetak spašavatelja.  
 

 
 
Situacija u poplavljenom području oko Jasenovca i dalje je zabrinjavajuća, poručuju iz HGSS-a.
 
Podijeljeni u 12 timova
 
Sve snage i nastojanja članova HGSS-a podijeljenih u 12 timova, mještana i vatrogasaca s nekoliko čamaca, usmjerene su na očuvanje nasipa i zaštitu mještana i imovine naselja ugroženih zbog rekordno visokog vodostaja rijeke Save i Une. 
 
Čamcima se danonoćno prevoze vreće s pijeskom, ljudstvo, kontrolira i održava čvrstoća nasipa kako bi se spriječio daljnji prodor vode.
 
Timovi na čamcima mijenjaju se svakih nekoliko sati 
 
Timovi na čamcima mijenjaju se svakih nekoliko sati jer iscrpljenim i neispavanim spašavateljima zbog velike hladnoće prijeti i pothlađivanje. Na terenu su od početka krizne situacije članovi četrnaest stanica HGSS-a, ali spašavatelji stanica iz cijele Hrvatske su u visokom stupnju pripravnosti i spremni odazvati se pozivu na akciju.
 
Osim na spomenutom području timovi HGSS-a raspoređeni su i u Gređanima u općini Stara Gradiška na ojačavanju nasipa, i potpori Hrvatskoj vodoprivredi i Hrvatskim vodama, u Karlovcu kao produžena ruka ostalih žurnih službi te u Kosinju na opskrbi namirnicama, gorivom i prijevozu mještana.
 
Situacija je i dalje zabrinjavajuća te će se dežurstva nastaviti barem još nekoliko sljedećih dana.

Pročitajte više