Hillary Clinton hvali Kosor zbog spora sa Slovenijom: Postigli ste "win-win" ishod

HILLARY CLINTON, američka državna tajnica, pohvalila je Jadranku Kosor zbog "povijesnog dogovora" sa Slovencima. Supruga bivšeg američkog predsjednika Billa Clintona hrvatskoj je premijerki poslala pismo koje je u Banske dvore jutros dostavio američki veleposlanik u Zagrebu James Foley.

U pismu Clinton piše kako dogovor sa Slovencima "ne bi bio moguć bez snažnog i odlučnog vodstva" Jadranke Kosor i dodaje kako je želi pohvaliti zbog "prevladavanja političkih prepreka koje su ovaj dogovor činile tako teško ostvarivim za obje strane".

"Uspjeli ste postići pravi 'win-win' ishod. Čvrsto se nadam da će zajedničko opredjeljenje europskim integracijama koje dijelite nastaviti voditi obje zemlje kako se ovaj dogovor bude provodio", poručila je Clinton premijerki Kosor.

U razgovoru s veleposlanikom Foleyjem, Kosor je zahvalila Sjedinjenim Američkim Državama na potpori koje su pružale Hrvatskoj tijekom ulaska u NATO i pregovorima s EU, dok je Foley odvratio kako SAD iznimno cijene hrvatski doprinos miru i stabilnosti u regiji. Razgovaralo se i o ukidanju američkih viza za hrvatske građane što bi, smatra Kosor, predstavljalo poticaj daljnjem razvoju gospodarskih odnosa.

Pročitajte više