HIP predstavio svoje kandidate u 8. izbornoj jedinici

HRVATSKI istinski preporod (HIP) za Primorskogoransku i Istarsku županiju danas je predstavio svojih sedam kandidata na zajedničkoj listi s Hrvatskim blokom za 8. izbornu jedinicu koja obuhvaća Istarsku i zapadni dio Primorsko-goranske županije.

Predsjednik istarskog HIP-a Ninoslav Mogorović rekao je da tu političku stranku ne zanima ulazak Hrvatske u EU 2007. jer do tada neće moći biti ispunjeni uvjeti za to. Ustvrdio je da je Hrvatska nespremna za pridruživanje europskim državama s bitno većim postotkom visoko školovana stanovništva, dodavši da je i loše stanje u poljoprivredi zapreka preranu ulasku u EU.

Mogorović se usprotivio i ulasku Hrvatske u NATO, rekavši da Hrvatska time ništa ne dobiva te da bi ulaganja u prilagodbu oružja državama članicama NATO-a bila toliko velika da bi zemlju dovela do "argentinskog slučaja". K tomu, rekao je, izgrađivale bi se vojne baze i poligoni na štetu turizma.

"Postojala bi opasnost i od terorističkih napada određenih skupina iz Bosne i Kosova", ustvrdio je Mogorović, objasnivši da pri tome misli na "pripadnike Al Qaide i mudžahedine koji su se tamo oženili i ostali".

Pročitajte više