Hladnim pivom protiv Horvatinčića: Sutra novi veliki prosvjed na Cvjetnom trgu

U VARŠAVSKOJ ulici se sutra održava drugi veliki prosvjed inicijative Pravo na grad i Zelene akcije, a potporu u borbi su im pružili i rockeri iz Hladnog piva.

Dečki iz Hladnog piva su ušli u studio i snimili pjesmu te izdali proglas u kojem daju potporu građanskoj inicijativi u borbi za Varšavsku ulicu. "Potaknuti nedavnim zbivanjima u Varšavskoj ulici u gradu Zagrebu, Hladno pivo ušlo je u studio i snimilo pjesmu podrške udrugama 'Zelena akcija' i 'Pravo na grad', te svim građanima koji će i ubuduće  imati potrebu iskoristiti svoje pravo i izraziti nezadovoljstvo nepravdom, korupcijom i ostalim anomalijama koje potresaju ovo  društvo", stoji u proglasu Hladnog piva.

"Djelujte sada, jer će sutra već biti prekasno"

Iz benda poručuju građanima da djeluju sada, jer će sutra možda već biti prekasno. Sutra na prosvjedu će prosvjednicima svirati i pjevati Davorin Bogović, Stillness i Max Juričić, dok će nova pjesma Hladnog piva "Neka institucija rade svoj posao", biti puštena preko razglasa. Svojevrsna najava za sutrašnji veliki prosvjed protiv projekta Tome Horvatinčića bila je i jučerašnja spontana akcija 50-ak građana koji su sjeli na cestu i time spriječili kamione da izlaze iz gradilišta.

Akcija na raskrižju Preobraženske ulice i Ilice trajala je sat vremena, do dolaska policijskih snaga. Aktivisti Zelene akcije i Prava na grad ogradili su se od tog okupljanja građana, ali su mu i dali podršku. "Simpatiziramo i podržavamo takve akcije, ali ovu nismo organizirali", kazao je jučer Teodor Celakoski iz Prava na grad za Index te dodao kako podržavaju svako samoinicijativno organiziranje koje ide u smjeru sprječavanja projekta u Varšavskoj ulici.

Novi prosvjed na Cvjetnom trgu će se održati sutra u 19 sati.

Pročitajte više