Hloverka će Hrvatskoj od jeseni opet "otvarati" vidike

HLOVERKA NOVAK SRZIĆ, glavna urednica Informativnog programa HTV-a, od rujna će ponovno voditi emisiju "Otvoreno", javlja Večernji listi.

Podsjećamo, istu emisiju Novak Srzić je uređivala i vodila do konca 2006. godine. Po novoj 2007. pompozno je prešla na Novu TV, na kojoj je tek osam mjeseci uređivala i vodila emisiju "10 do 8". Transfer s javne televizije na komercijalnu bio je praćen novčanom kaznom koju je Novak Srzić morala platiti HRT zbog prelaska na konkurentsku televizijsku kuću. Radilo se o iznosu od približno 200 tisuća kuna,  određenim ekskluzivnim ugovorom kojeg je Novak Srzić potpisala s HRT-om.

U rujnu prošle godine Novak Srzić "bježi" s Nove TV da bi postala glavna urednica Informativnog programa Hrvatske televizije, a tu funkciju obnaša i danas.

"Otvoreno" će od jeseni uređivati i voditi četiri HRT-ovca

Iako smo je nazvali i zamolili za svega nekoliko informacija o preinakama emisije koje slijede u rujnu, Novak Srzić jednostavno nije bila zainteresirana za razgovor.

Koliko je do sada poznato "Otvoreno" će u jesenskoj shemi imati drugačiju izvedbu. Tako će se dosadašnjem dvojcu - sastavljenom od Mislava Bage i Dijane Čuljak Šelebaj, koji su naizmjence uređivali i vodili emisiju, pridružiti Novak Srzić, ali i još jedan voditelj, čije ime još uvijek nije poznato.

Čuljak Šelebaj vodit će "Otvoreno" usprkos sukobu interesa

Ako je vjerovati najavama Novak Srzić da će njena prijateljica Čuljak Šelebaj i naredne jeseni voditi emisiju, za pretpostaviti je da će se potonja osloboditi optužbi za višegodišnji i višestruki sukob interesa.

Osim voditeljskih promjena uslijedit će i one sadržajne te koncepcijske. Tako će se u studio vratiti publika, a neće se više obrađivati samo jedna tema, nego će na tapetu biti više njih tijekom jedne emisije.

Je li Novak Srzić uistinu televizična ili samo preferira otvoreno dirigiranje javnim mnijenjem teško je nepristrano zaključiti. Sigurno je jedino to da je ova hrvatska medijska zvijezda promijenila i medijskih kuća, ali i političkih orijentacija.

Ig.M. 
Foto: Index (arhiva)


 

Pročitajte više