Hloverka Novak Srzić: Nema pobune na HTV-u, sve ide prema planu

"TO SU redakcijske teme i kao takve trebale bi ostati unutar redakcije. Nemam apsolutno nikakvih komentara na izjave novinara i urednika HTV-a koji su ovih dana izlazile u medijima, a vezanim za jučerašnji sastanak Informativnog programa HTV-a", istaknula je glavna urednica Informativnog programa HTV-a Hloverka Novak Srzić u kratkoj izjavi za Index demantirajući kako se dogodila "pobuna urednika".

Pobuna na HTV-u: Urednici zbog Hloverke odbili uređivanje emisija

Sve ide prema planu?

Naime, jučerašnji sastanak Informativne redakcije, o čemu je pisao Index, bio je pravi fijasko za Novak Srzić, kada je niz urednika i novinara odbilo uređivati emisije. Na izravan upit znači li to kako jesenska shema Informativnog programa, a koja je najavljena za 1. rujna neće krenuti na vrijeme, Novak Srzić bila je rezolutna.

"Apsolutno nema govora o nekakvom eventualnom kašnjenju. Sve emisije ići će prema najavljenom planu", kazala je Novak Srzić za Index dodajući kako nema bojazni, a niti problema oko emisija. U razgovoru za Index, Novak Srzić nije htjela otkriti način kako će to učiniti, a s obzirom da je niz kolega novinara i urednika HTV-a odbio njene zamisli. 

Nezadovoljni urednici

Naime, programska shema Informativnog programa najavljena je za 1. rujna, odnosno u ponedjeljak i vrlo je malo vremena. Podsjetimo, kako se Lela Knežević, dugogodišnja urednica "Hrvatske uživo" već izjasnila kako neće prihvatiti ideju da bude urednica "Otvorenog" iza kamere. Sanja Mikleušević Pavić javno se suprotstavila odluci da je se smjeni iz emisije "Hrvatska uživo" te prebaci u emisiju "Misija", koju uređuje Robert Zuber.

Zuberu je pak nejasno kako uključiti Mikleušević te kako emisiju o bolesnoj djeci i ljudima koji nemaju što jesti, pretvoriti u "Infotainment". Maja Sever, dugogodišnja novinarka, odbila je uređivati "Hrvatsku uživo", a vođenje iste emisije odbila je i Nensi Blažević. Među pobunjenicima se našao i Mislav Bago koji ne želi voditi "Otvoreno" jer četvero urednika, kako to Hloverka planira, smatra degradacijom emisije.

Sutra opet metla?

Kako neslužbeno saznajemo, za sutra ujutro je najavljen urednički kolegij, a nakon kojeg bi trebalo biti jasno na koji će način i s kojim ljudima Hloverka moći računati kako bi na vrijeme pokrenula "jesensku shemu".

I.Ć.
Foto:Index
 
 

Pročitajte više