HNS napao Kolindu: "Nedopustivo je da se ulizuje ekstremnoj desnici"

Foto: Hina

HRVATSKA narodna stranka (HNS) poručila je kako je nedopustivo da se predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović "opravdava i dodvorava huškačima, notornoj ekstremnoj desnici", umjesto da s vladom sukreira vanjsku politiku.

"Sukreiranje vanjske politike, naime, predsjednici stoji u opisu posla, a ne samopromocija i slične aktivnosti", poručuju u priopćenju HNS-ovci.

Ta stranka smatra kako bi bilo primjereno da predsjednica Republike svoju odluku o neodlasku na međunarodnu konferenciju o migracijama u marokanskom gradu Marakešu obrazloži vladi i hrvatskoj javnosti.

"Takvim postupcima Hrvatskoj se u međunarodnoj zajednici i pred UN-om radi reputacijska šteta pa smatramo kako bi bilo važno da predsjednica javnosti jasno kaže zašto je promijenila stav za 180 stupnjeva i zašto je o tome informirala huškače umjesto Vladu i hrvatsku javnost, osobito imajući u vidu činjenicu da je glavnog tajnika UN-a informirala da će prisustvovati sjednici", ističe HNS.

Kažu da se dodatno otežava percepcija migranata

Ovakvim postupcima, tvrde, dodatno se otežava percepcija migranata koja je danas primarno temeljena na nizu dezinformacija koje plasiraju populisti i radikali, kojim ih se želi prikazati kao opasnost za EU.

Zadatak odgovorne politike jest da jasnom idejom i politikama pronađe način kako migrante uklopiti u europsko društvo.

Cilj je migrantima omogućiti životni napredak, a otvorena i tolerantna društva isto tako mogu profitirati od njihovih znanja, vještina i pozitivnih ambicija. Dodvoravanjem huškačima i radikalima taj cilj neće se moći ostvariti, poručuju iz HNS-a.

Pročitajte više