HNS: Nije zaprimljen niti jedan zahtjev za ispisom povezan s istupom zagrebačke 14-orice

HRVATSKA narodna stranka (HNS) do danas nije zaprimila niti jedan zahtijev za ispisom iz članstva koji bi bio povezan s istupom 14 čelnika zagrebačke gradske organizacije iz te stranke, priopćeno je danas iz HNS-a.

U zadnjih osam dana stigao je jedan zahtijev za ispisom uz posebnu napomenu kako nema nikakve veze s četrnaestoricom, koja je kolektivno s dopisom i potpisima javno na konferenciji za novinare istupila iz HNS-a, navodi se u današnjem priopćenju koje je potpisao glasnogovornik HNS-a Boris Blažeković.

U prioćenju se navodi da je upis i ispis iz članstva dobrovoljan individualan čin, koji se vrši upisnicom odnosno ispisnicom. Ispis se izuzetno može obaviti i putem pisma ili dopisnice, no i kod takvih se pošiljaka, zbog mogućih zlouporaba obavi individulana provjera.

Bivši predsjednik zagrebačke gradske organizacije HNS-a Mislav Žagar izvijestio je danas da je iz zagrebačkog HNS-a istupilo 332 člana, što, kako je rekao, nije beznačajna "šačica gubitnika" kako to želi prikazati stranačko vodstvo.

Pokazujući novinarima hrpu iskaznica bivših članova, Žagar je ustvrdio kako očekuje da će iz zagrebačkog HNS-a istupiti još ljudi, te da se može očekivati i značajniji broj odlazaka iz ostalih ogranaka te stranke.

Pročitajte više