HNS protiv prijedloga da se objavi popis Srba kojima će Vlada graditi stanove

HRVATSKA narodna stranka (HNS) ocijenila je nepotrebnim i provokacijom poziv Hrvatskoga generalskog zbora i Udruge branitelja, invalida i udovica Domovinskoga rata Podravke (UBIUDR) da se objave popisi srpskih povratnika koji će dobiti stanove u okviru Vladina programa stambenog zbrinjavanja i pozvala Vladu da osudi takve zahtjeve.

HNS se, kako navodi u priopćenju također pita: namjeravaju li udruge civilnoga društva, pa bile i braniteljske presuđivati u ocjeni lojalnosti hrvatskih građana ili čak preuzeti ulogu i poslove pravne države?

"Nedopustivo je da se povratnike, hrvatske državljane proziva na ovakav način," tvrdi HNS dodajući kako HDZ-ova Vlada dugim vremenskim rokom rješavanja ovog pitanja "na neki način kažnjava svoje građane".

"Vlada se tome mora suprotstavljati kako se ne bismo vratili u vremena kad su napadi na srpske povratnike bili domoljubni činovi i nešto posve normalno, napominje HNS pozivajući potpredsjednicu Vlade i ministricu za branitelje, obitelj i međugeneracijsku solidarnost Jadranku Kosor, da razmisli o daljnjem proračunskom financiranju pojedinih braniteljskih udruga.

Hrvatski generalski zbor i Udruga branitelja, invalida i udovica Domovinskog rata Podravke (UBIDUR) jutros su zatražili da se javno objelodani popis svih 4000 srpskih povratnika, koji će dobiti stanove u sklopu Vladinog programa stambenog zbrinjavanja srpskih povratnika

Pročitajte više