HNS-ovci: HDZ-ovci nam prijete paležom vikendica!

"PREDSJEDNIK kneginečkog HDZ-a i saborski zastupnik Anđelko Mihalić prije dvije godine tražio je od mene da Predragu Štromaru i Alanu Košiću zapalim vikendice. Ja sam tada odgovorio da niti ne znam gdje su navedeni objekti, da nemam ništa protiv tih ljudi i da moram kasnije nastaviti živjeti s njima. Zadatak nisam izvršio, a kada sam sljedeće godine od Anđelka Mihalića tražio da mi pomogne sanirati oštećenja na krovu nastala od tuče, odgovorio je da ne može pomoći jer zadatak nije završen. Kasnije me sama pomisao na nešto takvo strašno mučila te sam odlučio sve priznati policiji, ali i upoznati javnost s likom i djelom Anđelka Mihalića“, ispričao je danas Marijan Kanižić na tiskovnoj konferenciji HNS-a u Gornjem Knegincu.

HNS je ove prijetnje i nerealizirani palež o kojemu je progovorio Kanižić prijavio Državnom odvjetništvu, a naveli su i kako primaju učestale anonimne prijetnje za koje vjeruju da stižu iz HDZ-a. Alan Košić, predsjednik kneginečkog HNS-a kazao je kako smatra da je motiv prijetnji "raskrinkavanje milijunskih poslova Anđelka Mihalića, od kojih se većina odnosi na malverzacije zemljištem u Poduzetničkoj zoni Kneginec, a na koje su članovi HNS-a u više navrata javno ukazivali.

"Opomena da prestanemo istraživati poslove Mihalića i raskrinkavati njegove afere"

"Prijetnje koje sam zaprimio, na sreću, bile su očito samo opomena da prestanemo istraživati poslove Anđelka Mihalića i raskrinkavati njegove afere. No, nismo odustali, a svaku smo prijetnju prijavili policiji i Državnom odvjetništvu“, kazao je Koščić. HNS-ov kandidat za načelnika Općine Gornji Kneginec, Danijel Borović tvrdi da je žrtva najvećeg broja prijetnji.

"Mene se općenito na krajnje prljav i beskrupulozan način pokušavalo eliminirati kao kandidata za načelnika, ali se takva grčevita borba za opstanak svega nekoliko pojedinaca i očekivala. Naime, u našoj Općini ima puno toga u što se ne smije dirati, a mi smo načeli upravo te teme. Primio sam i razne prijetnje, no, time će se na pravi način pozabaviti nadležna državna tijela.“

I kandidat koalicije HNS-SDP-HSU za župana Predrag Štromar kaže da mu se prijetilo zapaljivanjem vikendice, no on se ne osjeća se zabrinutim za svoju sigurnost nego je "uvjeren da će policija i nadležna tijela dobro obaviti svoj posao te se nadam da se ovakvi pritisci i prijetnje više neće ponavljati".

Glasnogovornica HDZ-a Sunčana glavak nije upućena u slučaj, pa nam je preporučila da se obratimo prozvanom zastupniku, no on se za sada ne javlja na mobitel.

A.B.
Foto: HNS, Sabor.hr

Pročitajte više