Hoće li Ašner sutra zanijekati i razgovor s HTV-om?

"ZAR JE za mnom raspisana tjeralica. Zašto?", kroz smijeh je Milivoj Ašner upitao novinara britanskog The Suna koji ga je došao intervjuirati, a koji je razgovor s Ašnerom objavio prije nekoliko dana.

Istom listu koji ga je prošlog tjedna ulovio kako na ulicama Klagenfurta uživa u šetnji sa suprugom, kazao je: "Moja savjest je čista i mogu se pojaviti pred bilo kojim sudom. Volio bih da mi daju šansu da pred optužbama odgovaram na hrvatskom sudu".

Austrijski list Kleine Zeitung donio je danas vijest kako se "Milivoj Ašner, kojeg se u Hrvatskoj traži zbog zločina u vrijeme nacističkog režima, ne sjeća da je nedavno dao intervju britanskom Sunu. "'Nitko nije pričao sa mnom', rekao je 95-godišnjak", pišu Austrijanci.

Isti dan kada Austrijanci objavljuju kako se Ašner "ne sjeća" da je razgovarao sa sedmom silom, Hrvatska Radio Televizija najavljuje ekskluzivni intervju s Ašnerom.

Intervju je, kako stoji u najavi, dao u svom domu u Klagenfurtu. Rekao je da mu je savjest čista i da može doći u Hrvatsku na sud - dakle, kazao je isto što i Britancima.

"Duboko sam uvjeren da me, ako je sud u redu i ako su suci pošteni ljudi, moraju osloboditi svake optužbe", izjavio je Ašner za HTV i napomenuo da je Hrvat po rođenju.

K.C.
Foto: The Sun

Pročitajte više