"Homofobija s oltara": Biskup koji je popljuvao Petrova ni na polnoćki nije mogao bez pobačaja i gayeva

Screenshot: Youtube

SISAČKI biskup Vlado Košić, koji je proteklih dana punio medije izjavom o "slijepom Boži Petrovu" i "guranju MOST-a u ruke lažljivom komunistu Milanoviću", na polnoćki nije mogao izdržati da ne spomene pobačaj i istospolne zajednice. Naime, Košić je u propovijedi kazao kako je okrutno kada se istospolnim parovima omogućava posvajanje djece.

"Mogli bismo reći da je rođenje djeteta znak svjetla, da je samo to dijete koje dolazi – svjetlo. Nije li to upravo i za našu domovinu najveća istina? Rađa nam se sve manje djece, dopušta se pobačaj i ništa se ne poduzima protiv toga, zakonom su se legalizirale istospolne zajednice koje ne mogu imati djece, ali im se dopušta u nekim slučajevima i posvajanje djece. Koje li okrutnosti, koje li dekadencije civilizacije!", rekao je između ostaloga Košić.

A upravo je ta izjava objavljena u središnjem Dnevniku HRT-a, što je nagnalo čitatelja portala Crol da napiše prigovor i zatraži objašnjenje javne televizije. Kako piše Crol u tektsu naslovljenom "Božićna homofobija s oltara", o svemu je obavijestio i nadležne institucije i nevladine udruge.

"Kao pripadnik seksualne manjine, koji je iskoristio zakonsko pravo i sklopio životno partnerstvo, osjećam se vrlo loše povodom puštanja dijela govora gospodina Vlada Košića. Nacionalna televizija je dozvolila da se u središnjoj informativnoj emisiji emitira osobni stav pojedinca koji je u suprotnosti i sa zakonom i s moralnim vrijednostima i normama drugih", napisao je čitatelj čiji su podaci poznati redakciji Crola.

Pročitajte više