Hospitaliziran slovački oporbeni čelnik Vladimir Mečiar

BIVŠI slovački premijer i oporbeni čelnik Vladimir Mečiar u četvrtak je hospitaliziran, no nije objavljeno zbog kakvih zdravstvenih poteškoća, izvijestili su službeni izvori.

Mediji nagađaju da bi 62-godišnji Mečiar mogao biti podvrgnut medicinskom zahvatu na srcu. Mediji također izvješćuju kako je Mečiar u travnju navodno imao živčani slom nakon što ga je u utrci za mjesto predsjednika države pretekao sadašnji predsjednik i njegov bivši politički saveznik Ivan Gasparovic.

Mečiar je obnašao dužnost premijera od 1994.-98. te dužnost predsjednika stranke Narodni pokret za demokratsku Slovačku. Kritizirana su njegova protuzapadnjačka stajališta, no ista su stajališta u posljednjih deset godina privukla njemu lojalne pristalice.

Slovački radio javio je i kako je bivši premijer u bolnici napao fotoreporterku i prisilio je da mu preda film iz svoje kamere. Prema radiju, novinarka je snimila Meciara u bolnici u Kosicama, a bivši boksač se okomio na ženu, odlomio komad fotoaparata i zatražio da mu preda film. Novinarka je Meciaru, trenutno oporbenom šefu "Pokreta za demokratsku Slovačku", dala film i podnijela kaznenu prijavu.

Pročitajte više