KORONAVIRUS

Hotel na Sljemenu postaje karantena, izbacili sportaše s invaliditetom

Foto: Matija Habljak/PIXSELL, Index

U SLJEMENSKOM hotelu se zbog koronavirusa uspostavlja karantena. Ondje će, dakle, biti smješteni ljudi za koje se bude sumnjalo da imaju koronavirus.

Kako doznaje Index, Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske donio je odluku o otvaranju karantene u hotelu Tomislavov dom i apartmanima Snježna kraljica na Sljemenu. 

Odgovornost nad karantenom preuzima Područni ured civilne zaštite Zagreb. 

Neslužbeno smo doznali i da je gostima hotela rečeno da ga danas tijekom dana napuste.

Na ulazu u hotel postavljen je dokument u kojem se obavještava o karanteni.

"Ovaj nalog je izvršan do opoziva- naloga o demobilizaciji", stoji, među ostalim, u dokumentu Ravnateljstva civilne zaštite koje djeluje pri MUP-u.

Index je tijekom večeri pokušao dobiti više informacija. Zvali smo desetak brojeva, a svaki put bi nam sugerirali da nazovemo neku drugu službu.

Međutim, uspjeli smo dobiti Anju Škutelj, direktoricu Europskog kupa za sportaše s invaliditetom. 

Iz hotela protjerali 150 sportaša s invaliditetom

Potvrdila nam je informaciju da su sportaši morali napustiti hotel do 16 sati kako bi se počela uspostavljati karantena. 

"Sportaši su tamo trebali biti smješteni do subote, a organizatori karantene samo su odjednom donijeli odluku i mi smo morali preseliti sportaše u drugi hotel u Zagrebu", rekla je Škutelj dodavši kako nije baš sigurna je li takav postupak bio potreban s obzirom na to da situcija s koronavirusom nije toliko izvan kontrole. 

"Po meni je smiješno da imamo takvo događanje u gradu i da se ovako postupa. Nisam sigurna koliko je to bilo nužno", zaključuje Škutelj. 

Treći pojedinac zaražen

Podsjetimo, danas je u Hrvatskoj potvrđen treći slučaj zaraze koronavirusom. 

"Iz Klinike za infektivne bolesti „Dr. Fran Mihaljević“ u Zagrebu, dokazan je treći slučaj zaraze novim koronavirusom. Radi se u muškarcu koji radi u Parmi u Italiji. Smješten je u bolnici u Rijeci", objavilo je Ravnateljstvo civilne zaštite.

Prvi zabilježen slučaj otkriven je jučer. Zaražen je 26-godišnji mladić koji je prošlog tjedna tri dana boravio u Milanu sa svojom djevojkom. Mladić ima blage simptome i nalazi se u izolaciji u Klinici za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević.

Danas je otkriveno da je zaražen i mladićev brat blizanac.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom za koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više