HP otkrio manu modula drugih proizvođača ugrađenih u prijenosna računala

TVRTKA HP objavila je danas da je tijekom rutinskog testiranja prijenosnih računala otkrila manu u nekim memorijskim modulima široko korištenim u informatičkoj industriji, zbog čega bi korisnici mogli imati ozbiljnih problema u radu sa svojim računalima. Dotične memorijske module ne proizvodi HP, već drugi dobavljači.

Kada se koriste u kombinaciji s najrasprostranjenijom tehnološkom arhitekturom na ovom području, problematični memorijski moduli mogu uzrokovati pojavu plavih ekrana, povremeno blokiranje računala ili oštećenja sadržaja memorije. Neki od tih memorijskih modula bili su ugrađeni u određene modele Compaq i HP prijenosnih računala.

Da bi zaštitio svoje klijente, HP pokreće dobrovoljni program zamjene za one koji su kupili Compaq ili HP prijenosna računala s oštećenim memorijskim modulima – bez ikakvih troškova za klijenta.

“HP je prva tehnološka tvrtka koja javno objavljuje postojanje takvog problema, koji smo otkrili tijekom naših stalnih rutinskih testova prijenosnih proizvoda”, rekao je Jean-Jacques Ozil, direktor segmenta Total Customer Experience, Personal Systems Group, za Europu, Bliski Istok i Afriku. “U tijeku je obavještavanje klijenata, partnera i naših zaposlenika kako bi se ova situacija popravila što je prije moguće. Iako je mogućnost pojave ovakvog problema s memorijskim modulima prilično mala i ovisna o korisnikovu okruženju, smatramo da je važno obavijestiti naše klijente o ovom potencijalnom problemu.

“Kad se u industriji javi ovakav problem, dobavljači često riskiraju i nadaju se da korisnici neće shvatiti da se ne radi o još jednom virusu ili softverskom problemu, kakvi su postali uobičajeni u informatičkoj djelatnosti”, rekao je Rob Enderle, glavni analitičar u tvrtki Enderle Group. “HP je jedna od rijetkih tvrtki koja ozbiljno shvaća potrebe svojih klijenata i ima alate kojima može prepoznati i pravovremeno ispraviti probleme. U današnje doba pravo je osvježenje vidjeti da dobavljači cijene povjerenje više od novca."

Dodatne informacije o ovom problemu možete naći na adresi www.hp.com/support/memoryreplacement/

Pročitajte više