HP predstavlja novo iPAQ džepno računalo namijenjeno globalnoj bežičnoj komunikaciji

TVRTKA HP predstavila je danas HP iPAQ Pocket PC h6340, prvo "quad band" džepno računalo visoke protočnosti koje korisnicima omogućuje bežičnu komunikaciju putem e-pošte, tekstualnih poruka, Interneta i telefonskih poziva. S trostrukim bežičnim mogućnostima, podrškom za GSM/GPRS, pristupom bežičnim LAN mrežama1 (802.11b) i bežičnom tehnologijom Bluetooth™, h6340 je istinski mobilan uređaj koji korisnicima omogućuje da budu povezani kod kuće, na poslu i u pokretu, putem vrlo brzih bežičnih mreža za prijenos podataka i glasa.

Uz HP iPAQ h6340, HP pruža jedinstveno, inovativno i jednostavno rješenje za globalnu komunikaciju koje mobilnost čini neizostavnim i sastavnim dijelom bogatstva svakodnevnog života”, rekla je Regine Hohnsbein, direktorica odjela za ručna računala za područja Europe, Bliskog istoka i Afrike u tvrtki HP. “Iskorištavanjem našeg vodstva u svijetu na području prijenosnih džepnih uređaja, softvera, infrastrukture i usluga, proizvodimo tehnologiju koja poboljšava privatni i poslovni život naših korisnika te pozitivno utječe na poslovanje.

Vrhunske mogućnosti povezivanja

h6340 je odgovor korisnicima koji zahtijevaju ručno računalo s naglašenim podatkovnim i glasovnim mogućnostima, koje pruža puni doživljaj u radu s podacima. Trostruke bežične mogućnosti – GSM/GPRS, pristup bežičnim LAN mrežama1 (802.11b) i bežična tehnologija Bluetooth™ omogućuju korisnicima povezivanje putem brzih bežičnih i podatkovnih mreža. h6340 se oslanja na Microsoft Windows® Mobile 2003 za džepna računala (Phone Edition) i procesor Texas Instruments OMAP.

iPAQ h6340 jedinstveno je optimiziran za pravo bežično povezivanje za e-poštu na principu klijentsko-poslužiteljske arhitekture. Korisnici koji imaju Microsoft Exchange 2003 mogu iskoristiti “besplatno” rješenje koje im omogućuje sinkronizaciju u WLAN okruženjima uz WWAN, primanje privitaka e-pošte i daljinsku sinkronizaciju ne samo e-pošte i kalendara, već i kontakata. Novo rješenje proteže se mnogo dalje od osnovnog slanja tekstualnih poruka e-

Putem GSM-a korisnici sada mogu pomoću uređaja iPAQ h6340 primati i upućivati međunarodne telefonske pozive i ostvariti visoku kvalitetu bežične veze. iPAQ h6340 radi na raznim frekvencijama i standardima za više zemalja (850/900/1800/1900 MHz), pružajući korisnicima bežičnu pokrivenost tamo gdje to oni žele i pri brzini koju oni žele.

Korisnici mogu koristiti i integrirani GPRS za slanje, primanje i odgovaranje na e-poštu dok su u pokretu te pristupati Internetu i korporacijskim podacima. iPAQ h6340 posebno je osmišljen kako bi više radioprijemnika surađivalo uz minimalne smetnje, dopuštajući korisnicima istovremeno prebacivanje između njih. Značajke poput automatskog izvješćivanja omogućuju korisniku da se prebaci na Wi-Fi dok koristi GPRS ili obratno, automatski koristeći na najbržu dostupnu mrežu. Dok je GSM glasovni poziv u tijeku, korisnici mogu primiti obavijesti o dolaznoj pošti, ili obratno.

Uz integrirani WLAN korisnici mogu ostati povezani dok se nalaze u uredu ili domu s bežičnim LAN okruženjem, odnosno na javnim bežičnim LAN (WLAN) hot spot lokacijama, kao što su kafići, hoteli i zračne luke, te ostvariti brz i jednostavan pristup bežičnim poslovnim i osobnim podacima.

Korisnici mogu iskoristiti i pogodnosti integriranih Bluetooth mogućnosti za sinkronizaciju i dijeljenje podataka u osobnim mrežama, pristup Internetu, slanje e-pošte i razmjenu posjetnica ili drugih dokumenata bez korištenja kabela. Bluetooth bežična tehnologija omogućuje korisnicima bežični ispis privitaka e-pošti, dokumenata ili slika s džepnog računala na Bluetooth HP pisač.

Vrhunska učinkovitost

Ključne značajke iPAQ h6340 omogućuju korisnicima integriranje tehnologije u njihov svakodnevni poslovni i osobni život. Pomoću uklonjive tipkovnice koja se samo pričvrsti na h6340, pisanje poruka e-pošte, bilješki i brzih poruka vrlo je jednostavno.

Ugrađeni utor za digitalni ulaz/izlaz (SDIO) korisnicima nudi sposobnost proširenja kapaciteta za spremanje podataka, slušanje glazbe i pregledavanje fotografija. Jednostavnim dodavanjem SDIO dodataka, kao što su memorijske ili bežične kartice, korisnici mogu proširiti mogućnosti iPAQ računala i prilagoditi ih svojim potrebama.

Aplikacije koje nudi samo HP

Uz iPAQ h6340 isporučuju se razne aplikacije koje nudi samo HP, a korisnicima omogućuju bolje iskorištenje uređaja. Uslužni program iPAQ Wireless olakšava upravljanje vezom za tri bežične tehnologije, rezultat čega su manje smetnje i bolje upravljanje potrošnjom energije.

HP iPAQ File Store je zaštićena lokacija za pohranu koja korisnicima omogućuje spremanje kritičnih podataka na mjesto na kojem su bolje zaštićeni od brisanja uslijed ispražnjenja baterije ili hardverskog resetiranja uređaja. S kapacitetom do 20 MB, ova značajka korisnicima jamči da će podaci pohranjeni u iPAQ File Store biti sačuvani. Osim toga, od 64 MB SDRAM memorije u uređaju, 55 MB dostupno je korisniku za dodatno pohranjivanje.

Aplikacija za izradu sigurnosnih kopija za HP iPAQ potpomaže zaštitu podataka, omogućujući selektivnu i periodičku izradu sigurnosnih kopija, praćenje stanja baterije, zaštitu lozinkom te sažimanje arhive sa sigurnosnom kopijom.

HP Mobile Print Center pojednostavnjuje ispis dokumenata, e-pošte i slika izravno s uređaja iPAQ h6340 na Bluetooth, infracrvene ili mrežne HP pisače. HP iPAQ Pocket PC h6340 raspolaže poboljšanim sigurnosnim značajkama, čime korisnicima jamči da će kritični sadržaji pohranjeni u uređaju te sve ostvarene bežične veze biti posve sigurni.

• Softver za virtualne privatne mreže (VPN) i wired equivalent privacy (WEP) nude pojačanu zaštitu bežičnih veza prilikom daljinskog pristupanja informacijama putem WWAN-a, odnosno WLAN-a. Advanced level of security for wireless communication with support for WEP, LEAP (Lightweight Extensible Authentication Protocol) and 802.1x. Napredna razina sigurnosti za bežičnu komunikaciju uz podršku za WEP, LEAP (Lightweight Extensible Authentication Protocol) i 802.1x. Dodatne tehničke informacije o uređaju HP iPAQ Pocket PC h6340:

 • Microsoft Windows® Mobile 2003 softver za džepna računala – Phone Edition

 • procesor Texas Instruments OMAP

 • 64 MB SDRAM-a (55 MB za korisničku upotrebu)

• 3,5” transflektivni TFT zaslon u boji s LED pozadinskim osvjetljenjem

• dimenzije (D x Š x V) mm: 119 x 75 x 18,7

• Masa: 190 g

• izmjenjiva, nadopunjiva 1800-mAh litij-ionska baterija koju korisnik može sam zamijeniti

• dvogodišnja garancija na dijelove i rad u cijelom svijetu. 90 dana tehničke podrške za softver u većini regija.

Pročitajte više