HP prvi uvodi najnovije napredne tehnologije u tradicionalna okružja UNIX radnih stanica

HP je danas predstavio novi model HP Workstation c8000, namijenjen najzahtjevnijim tehničkim primjenama u automobilskoj, aeronautičkoj i elektroničkoj industriji, nudeći do četiri puta bolje grafičke performanse i dvaput veću računalnu snagu od dosadašnjih modela.

Unoseći visoke performanse u tradicionalne primjene za UNIX®, HP c8000 idealna je radna stanica za rukovanje složenošću velikih modela, sistemskih sklopova, analizu dizajna i simulacije.

Zahvaljujući poboljšanjima procesora, grafike, čipseta i tehnologije hlađenja, ova nova generacija HP-ovih RISC radnih stanica omogućuje korisnicima UNIX radnih stanica brži i jeftiniji dizajn i analizu proizvoda. Procesor PA-8800 pruža dvoprocesorske performanse po cijeni jednog čipa, odnosno četveroprocesorske performanse po cijeni dva čipa, te je binarno kompatibilan s postojećim aplikacijama za HP-UX 10.20, 11.0 i 11i.

HP je prvi proizvođač radnih stanica koji nudi AGP 8X grafiku i najnoviji čipset HP zx1, ostvarujući više od četiri puta veću propusnost grafičkog sustava, procesora i memorije u odnosu na ranije modele, i to uz 25% manju latenciju memorije. Podrška za 16 GB memorije omogućuje sustavima da izađu na kraj i s najvećim opterećenjima.

Napredni tihi rashladni sustav čini model HP Workstation c8000 dramatično tišim od konkurentskih UNIX radnih stanica, jer pri radu stvara šum tiši od onog u knjižnici – manje od 5,0 Bela, a u stanju čekanja gotovo nečujnih 4,2 Bela.

Najnovija poboljšanja performansi dat će inženjerima veću kreativnost, veći broj detaljnijih iteracija u procesu projektiranja te brži uvid i bolje razumijevanje pojedinosti. Pogodnosti inovativne radne stanice HP Workstation c8000 korisnicima će donijeti i bolje krajnje rezultate poput skraćenja vremena izlaska na tržište, više kvalitete i boljih performansi.

"Izuzetno nam je drago što su vodeće figure automobilske, aeronautičke i elektroničke industrije odabrale novi HP Workstation c8000 kao temelj svojeg projektantskog okružja", izjavio je Jim Zafarana, potpredsjednik uprave i direktor globalnog marketinga u odjelu Workstation Global Business Unit, HP.
"
HP je dosljedan strategiji na temelju koje tradicionalnim RISC klijentima nudi bolje performanse zadržavajući kompatibilnost s UNIX-om te ostaje vodeći inovator u udovoljavanju i najtežim tehničkim zahtjevima svojih korisnika."

Pročitajte više