HPB i HIZ potpisali ugovor o suradnji

U CILJU poticanja hrvatskog izvoza i pružanja potpore izvozno orijentiranim tvrtkama, Hrvatska poštanska banka (HPB) i Hrvatski izvoznici (HIZ) potpisali su Sporazum o poslovnoj suradnji.

Ovim će sporazumom potpisnici zajedničkim naporima raditi na stvaranju uvjeta za povećanje hrvatskog izvoza.

Sporazum je u ime Hrvatske poštanske banke potpisao Josip Protega, predsjednik Uprave HPB-a, a u ime Hrvatskih izvoznika Darinko Bago, predsjednik Udruge. Buduća poslovna suradnja vezana je za zajedničke inicijative i aktivnosti koje će doprinijeti afirmaciji hrvatskog izvoza, unapređenju poslovnog i financijskog okruženja te ugrađivanju najbolje prakse u poticanje izvoza. S tom će svrhom HPB i HIZ zajednički organizirati niz predavanja, radionica i nastupa namijenjenih promicanju izvoza. HPB će također organizacijski i financijski pomoći Prvu konvenciju udruge Hrvatskih izvoznika.

Dugoročni cilj suradnje, istaknuo je Protega, jačanje je konkurentnosti hrvatskih proizvoda i usluga na svjetskom tržištu te razvoj financijskih proizvoda i usluga posebno namijenjenih hrvatskim izvoznicima u ponudi HPB-a.

Po riječima predsjednika Uprave HIZ-a, HPB je jedina komercijalna banka koja je pokazala interes za izvoznike te ponudila posebne uvjete, koji će im, kao što pokazuje iskustvo dosadašnjom suradnjom s Hrvatskom bankom za obnovu i razvoj, donijeti dobre rezultate. Bago je najavio suradnju s još nekim institucijama u zemlji, te s jednom dnevnom novinom u cilju da se važnost izvoza, koji je temelj razvoja gospodarstva, bolje afirmira u društvu.

Pročitajte više