HIZ-a i HBOR-a u Osijeku o izvozu

HRVATSKI izvoznici, predstavničko tijelo društava i organizacija čija je misija poticanje i zastupanje interesa hrvatskog izvoza, i Hrvatska banka za obnovu i razvitak, državna izvozna i razvojna banka, održali su u Osijeku treću zajedničku tribinu o hrvatskom izvozu.

HIZ i HBOR ovom su prilikom predstavili zajedničke regionalno usmjerene inicijative i aktivnosti kojima je cilj uravnoteženje razvitka svih područja Republike Hrvatske. U radu tribine aktivno su sudjelovali gospodarstvenici i predstavnici lokalne uprave i samouprave cijele regije.

Ova tribina treća je u nizu tribina koje HIZ i HBOR organiziraju u regionalnim centrima Hrvatske, a predstavlja još jednu inicijativu kojom se izvoznicima u svim hrvatskim regijama nastoji pružiti podrška omogućavanjem lakšeg i bržeg pristupa informacijama te savjetodavna pomoć pri provedbi različitih izvoznih projekata.

"Prije otprilike godinu dana, na osnivačkoj skupštini udruge Hrvatski izvoznici, bilo je premalo mjesta da bi se smjestili svi oni koji su zainteresirani za ovu temu. Poduzetnici su prepoznali potrebu organiziranog i sustavnog djelovanja na promicanju hrvatskog izvoza, te sada očekuju konkretan pomak u pravcu njegovog jačanja. HBOR je svakako institucija koja intenzivno radi na tome kroz gotovo sve svoje programe i tako postaje jedan od najsnažnijih promotora hrvatskog izvoza", istaknuo je Tomislav Rosandić, član Predsjedništva HIZ-a pozdravljajući prisutne.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara