HP-ov elegantni mrežni pisač nudi potpunu bežičnu slobodu

HP je danas predstavio novi pisač s mogućnošću umrežavanja koji nudi revolucionarnu brzinu ispisa korisnicima u kućanstvima i malim tvrtkama. Razvijen kako bi zadovoljio zahtjeve produktivnosti u kućanstvima s više računala, HP-ov pisač Deskjet 6840 Colour Inkjet nudi jednostavno rješenje za kvalitetan mrežni ispis. Pet korisnika može zajednički koristiti pisač u kabelskom okružju, pomoću ugrađenog Ethernet međusklopa, ili odabirom integrirane bežične (802.11g) tehnologije. Veza s računalnom mrežom jednostavna je i ne zahtijeva mnogo konfiguriranja, što osigurava lako postavljanje i korištenje za sve korisnike.

HP Deskjet 6840 raspolaže naprednom upravljačkom pločom koja prikazuje bežični i mrežni status pisača te korisnicima nudi važne informacije na prvi pogled. Pokazatelj razine tinte naznačuje preostalu količinu crne tinte i tinte u boji, tako da spremnik uvijek možete promijeniti na vrijeme, a gumb za otkazivanje ispisa omogućuje prekid neželjenog ispisa bez trošenja tinte ili papira.

Inovativne inteligentne značajke proširuju raspon funkcija pisača HP Deskjet 6840. Zahvaljujući HP-ovu praktičnom pričuvnom načinu rada, korisnici mogu dovršiti ispis čak i ako se uložak istroši, bez negativnih posljedica po produktivnost. Također, funkcija automatskog poravnavanja kalibrira nove ispisne uloške bez sudjelovanja korisnika.

Visoke su performanse ključne za kućne urede i male tvrtke, a HP Deskjet 6840 Colour Inkjet nudi brze rezultate - 30 stranica u minuti crno-bijelog ispisa laserske kvalitete i 20 stranica u minuti prilikom ispisa u boji. Uz to, ladica za papir kapaciteta 150 listova znači rjeđe nadopunjavanje zaliha papira, što štedi korisnikovo vrijeme. Mogućnost dodavanja druge ladice za papir (prodaje se odvojeno) povećava kapacitet na 400 stranica. Automatski obostrani ispis dodatno povećava produktivnost, dok senzor vrste papira automatski usklađuje postavke tako da najbolje odgovaraju umetnutom papiru.

Pisač može izrađivati i fotografije profesionalne kvalitete, s obrubom ili bez njega, na medijima dimenzija od 77 x 127 mm do 215 x 610 mm. Za otiske koji izgledaju poput tradicionalnih fotografija korisnici mogu odabrati HP-ov foto-papir Premium Plus od 280 g/m2, koji se nudi u sjajnoj i mat inačici. HP-ov foto-papir Premium Photo Plus dostupan je u različitim dimenzijama, uključujući novi tvornički rezani format od 13 x 18 mm i panoramski format od 10 x 30 mm namijenjen ispisu dojmljivih panoramskih fotografija.

Pisač HP Deskjet 6840 Colour Inkjet isporučuje se s crnim ispisnim uloškom HP br. 339 i trobojnim uloškom HP br. 344. Ti tintni ispisni ulošci omogućuju korisnicima da ispisuju u razlučivosti do 4800 optimiziranih tpi u standardnom načinu rada s četiri tinte, čime se stvaraju fotografije s najfinijim detaljima. Za još bogatije boje i fotografije na kojima se gubi gotovo svaka zrnatost crni se ispisni uložak može ukloniti i privremeno zamijeniti dodatnim uloškom za fotografski ispis HP br. 348, čime se stvara sustav od 6 temeljnih boja. Za vrhunski ispis crno-bijelih fotografija HP nudi dodatni sivi uložak za fotografski ispis HP br. 100, koji daje rezultate usporedive s onima iz profesionalnih fotografskih studija.

PictBridge tehnologija integrirana u ovaj pisač omogućuje korisnicima priključivanje digitalnih fotoaparata izravno na prednji USB ulaz na pisaču te odabir fotografija za ispis putem samog fotoaparata, bez povezivanja s računalom.

Softver HP Image Zone, koji se isporučuje s ovim pisačem, omogućuje laku obradu, povećavanje i organiziranje fotografija kao i jednostavno zajedničko korištenje.

Cijena pisača HP Deskjet 6840 Colour Inkjet iznosi 1.709,00 kn (u cijenu nije uključen PDV), a u prodaji će s naći 1. studenog 2004.

Potrošni materijal za upotpunjavanje HP-ova ispisnog sustava

HP preporučuje upotrebu samo HP-ove tinte, ispisnih uložaka i ispisnih medija koji su posebno formulirani za rad s pisačem HP Deskjet 6840 kako bi se ostvarili najbolji mogući rezultati. HP Deskjet 6840 kompatibilan je sa sljedećom generacijom HP-ovih ispisnih uložaka koji nude veću brzinu ispisa bez kompromisa po pitanju kvalitete otiska ili njegove otpornosti na blijeđenje.

Pročitajte više