Predstavljamo nove HP-ove digitalce i fotopisače

Predstavljamo nove HP-ove digitalce i fotopisače

NA DVODNEVNOM press eventu u Dubrovniku, koji se održao 2. i 3. rujna u hotelu Excelsior, HP je predstavio cijelu paletu proizvoda. U nastavku pročitajte o novim HP-ovim digitalnim fotoaparatima i fotopisačima.

HP Photosmart M407

Ovaj digitalni fotoaparat odlikuje se impresivnom razlučivošću od 4,1 MP, te omogućuje jasne i oštre fotografije i vrhunska uvećanja do veličine A3 (42 x 29 cm). Njegov veliki LCD zaslon u boji, veličine 4,6 cm i visoke razlučivosti od 130 piksela, može se bez poteškoća gledati i na otvorenom prostoru, omogućujući korisnicima brzo i praktično prosuđivanje o rezultatima i odabir omiljenih snimki. HP Photosmart M407 raspolaže ukupnim18x zumom (3x optički, 6x digitalno) i internom memorijom od 16 MB, olakšavajući snimanje i pohranjivanje vrhunskih digitalnih snimki.

Zahvaljujući malom dizajnu i lijepim linijama HP Photosmart M407 predstavlja atraktivan i za upotrebu jednostavan digitalni fotoaparat namijenjen fotografiranju pokreta, a nudi i streaming video isječke s popratnim zvukom, te raspolaže sposobnošću dodavanja zvučnih poruka fotografijama.

Kao dodatak za digitalni fotoaparat HP Photosmart M407, HP uvodi i postolje za digitalne fotoaparate serije M.

Ovaj fotoaparat može se nabaviti po cijeni od 1.551,00 kn (u cijenu nije uključen PDV), dok je cijena HP Photosmart M407 s postoljem 1.876,00 kn (u cijenu nije uključen PDV).

HP Photosmart M307

HP-ov digitalni fotoaparat M307 raspolaže impresivnom razlučivošću od 3,2 MP i omogućuje ispise izvrsne kvalitete u veličinama do formata A4 (20 x 25 cm) uz ukupni zum od 15x (3x optički i 5x digitalno). Njegov veliki LCD zaslon u boji, veličine 4,6 cm i visoke razlučivosti od 130 piksela može se gledati čak i na otvorenom.

Program HP Instant Share, koji se isporučuje zajedno s HP Photosmartom M307, korisnicima nudi ugodan i praktičan način dijeljenja digitalnih fotografija. Ova tehnologija fotografima omogućuje da unaprijed zadaju odredišta za pojedine slike u obliku adresa e-pošte, ili ih izravno ispišu odmah po priključivanju fotoaparata na računalo ili pisač. HP Instant Share čini dijeljenje digitalnih slika izravno s fotoaparata jednostavnijim no ikad prije.

HP Photosmart M307 prodaje se po cijeni od 1.325,00 kn (u cijenu nije uključen PDV).

HP Photosmart R507

HP Photosmart R507 ima dobro oblikovano hvatište i intuitivne kontrole osiguravaju da čak i na brzinu snimljene fotografije poluče sjajne rezultate. Razlučivost od 4,1 MP omogućuje jasne fotografije s izvrsnim uvećanjima do veličine A3 (42 x 29 cm). Ukupnim 21x zumom (3x optički Pentax objektiv, 7x digitalno).

Ovaj digitalac sadrži nove tehnologije HP Real Life, koje uključuju i HP-ovu patentiranu tehnologiju prilagodljivog osvjetljenja, koja automatski posvjetljuje odabrana područja fotografija velikog kontrasta kako bi otkrila detalje koji se u normalnim okolnostima gube u sjenama, a time i proizvela realističnije snimke. HP-ovo ugrađeno uklanjanje efekta crvenih očiju prva je tehnika koja efekt crvenih očiju na fotografijama ispravlja izravno u fotoaparatu, kako bi ga uklonila s fotografija prijatelja ili članova obitelji.

HP Photosmart R507 dizajniran je za učinkovito snimanje višestrukih fotografija pejzaža. Na LCD zaslonu u boji veličine 3,8 cm prikazuje dio prethodne slike, omogućujući preciznije povezivanje panoramskih fotografija. Kao novitet na području fotografije, korisniku se pruža mogućnost pregleda čitave panorame uživo na LCD zaslonu fotoaparata.

Cijena ovog digitalnog fotoaparata iznosi 2.184,00 kn (u cijenu nije uključen PDV), dok je cijena HP Photosmart R507 s postoljem 2.501,00 kn (u cijenu nije uključen PDV).

HP Photosmart 325

HP Photosmart 325 je prenosivi foto-pisač koji realistične fotografije veličine 10 x 15 cm ispisuje bez obruba, izravno s memorijskih kartica, digitalnih fotoaparata i računala. Sa Bluetooth adapterom, koji se nabavlja zasebno, pisač se može koristiti i za ispis s Bluetooth-kompatibilnih telefona s fotoaparatima. Pisač upotrebljava standardni izvor napajanja za upotrebu kod kuće. Da biste postigli maksimalnu mobilnost, pisač možete opremiti dodatnom baterijom čijim ćete jednim punjenjem ispisati između 70 i 80 fotografija. Za napajanje se može koristiti i dodatni adapter za automobil, koji će bateriju istovremeno i napuniti.

Jasni LCD zaslon u boji, veličine 3,8 cm, omogućuje jednostavan odabir i to ne samo fotografija, nego i kvalitete i izgleda ispisa. Postoji čak i gumb za brisanje, namijenjen oslobađanju prostora na memorijskim karticama, a svime se može upravljati izravno s pisača, bez potrebe za spajanjem s računalom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kompaktni foto-pisač HP Photosmart 325 prodavat će se od rujna 2004. po cijeni od 1.334,00 kn (u cijenu nije uključen PDV).

HP Photosmart 375

Kompaktni foto-pisač HP Photosmart 375 je fotografski pisač visokih specifikacija koji može ispisivati fotografije bez obruba, veličine 10 x 15 cm, u živopisnim i realističnim bojama. To je ujedno HP-ov prvi osobni pisač koji nudi potpunu gotovu Bluetooth povezivost, omogućujući svakom korisniku s odgovarajućim telefonom s fotoaparatom – ili drugim Bluetooth uređajem, kao što je osobni digitalni pomoćnik, prijenosno računalo ili digitalni fotoaparat – slanje fotografija izravno na ispis, pomoću naredbi na uređaju.

Veliki zaslon u boji, veličine 6,4 cm, otklapa se s pisača kako bi omogućio jasan pregled fotografija, dok naredbe u pisaču omogućuju napredne funkcije uređivanja – odabir svjetline, uklanjanje efekta crvenih očiju i zumiranje – a sve bez potrebe za povezivanjem s računalom.

Kompaktni foto-pisač HP Photosmart 375 prodavat će se od rujna 2004. po cijeni od 1.751,00 kn (u cijenu nije uključen PDV).

HP Photosmart 8150

Photosmart 8150 je moderni uređaj sa 6 temeljnih boja koji ispisuje dugotrajne i vjerne fotografije. S mnoštvom ugrađenih alata, kontrola i mogućnosti spajanja, ovaj napredan, ali jednostavan uređaj u vaš dom unosi svu udobnost foto studija. Kombinacija ugrađenog zaslona u boji veličine 6,4 cm i utora za kartice bilo kojeg fotoaparata znači da korisnici mogu uređivati fotografije izravno s pisača bez potrebe za upotrebom računala i bez smanjenja kvalitete ili brzine. Mogućnosti uređivanja dostupne u izborniku ugrađenom u pisač uključuju uklanjanje efekta crvenih očiju, ugađanje svjetline, zum, rotiranje, obrezivanje, reprodukciju video isječaka, zamrzavanje video prikaza, ispis i još mnogo više. Jednostavno sučelje olakšava odabir položaja slika na papiru, ispis bez obruba na papiru veličine A4, ispis velikih snimki veličine 13 x 18 cm i 10 x 15 cm, kao i ispis panoramskih fotografija veličine 10 x 30 cm. Dostupno je i povezivanje pomoću tehnologije PictBridge.

Ovaj Foto-pisač isporučuje se s vlastitim paketom softvera – HP Image Zone – koji pruža dodatne mogućnosti po pitanju uređivanja, efekata i izgleda. Softver nudi i alate za organiziranje fotografija, njihovo dijeljenje putem e-pošte ili Interneta te slaganje fotografija, uključujući novi i jednostavan program za stvaranje panoramskih slika koji omogućuje i ispis na papiru za panoramske fotografije (10 x 30 cm). HP

Photosmart 8150 prodavat će se od listopada 2004. po od 1.509,00 kn (u cijenu nije uključen PDV).

HP Photosmart 8450

HP Photosmart 8450 s 8 temeljnih boja omogućuje ispis studijske kvalitete u crno-bijeloj tehnici i u boji, s kemijski posebno formuliranim sivim tintama u srcu sustava. Upotreba svijetlosive, srednjesive i foto-optimizirane crne tinte na bazi koloranata1 – razvijenih kako bi se smanjio metamerizam i omogućile neutralne nijanse u svim uvjetima osvjetljenja – rezultira crno-bijelim fotografijama koje se mogu mjeriti s najboljim ispisima studijske izrade. Kvaliteta otiska je takva da profesionalni fotografi mogu upotrebljavati HP Photosmart 8450 za ispis fotografija za promotivne materijale ili galerije. Takvi se rezultati postižu kombinacijom trobojnog ispisnog uloška HP br. 344, fotografskog ispisnog uloška HP br. 348 i sivog fotografskog ispisnog uloška HP br. 100, koji se isporučuju uz HP Photosmart 8450.

Uređaj raspolaže i ugrađenom mrežnom priključnicom za dijeljenje između više korisnika u LAN mreži, kao npr. u foto-studijima s više radnih stanica i centraliziranom arhivom. Pisač se može povezati i s bežičnim usmjerivačem, tako da mu se može pristupati bežično. Nakon povezivanja u mrežu podržane su sve funkcije, uključujući i preuzimanje s memorijske kartice. Za telefone s fotoaparatima i druge podržane uređaje dostupni su Bluetooth adapter (nabavlja se zasebno) te bežični ispisni poslužitelji iz palete HP JetDirect.

Uređaj će se u prodaji naći od studenog 2004. po cijeni od 2.418,00 kn (u cijenu nije uključen PDV).

HP Photosmart 7450

 Fotografski pisač HP Photosmart 7450 namijenjen je kreativnim kućnim korisnicima i digitalnim fotografima-početnicima koji žele ispisivati realistične fotografije. Kao najekonomičniji od svih HP-ovih fotografskih pisača, on kombinira visokokvalitetan i na blijeđenje otporan ispis sa 6 temeljnih boja s praktičnošću, jednostavnošću upotrebe i fleksibilnošću kakve se očekuju od osobnog kućnog pisača.

Intuitivne ispisne funkcije omogućuju jednostavan ispis fotografija u različitim veličinama, od formata A4 i fotografija od 10 x 15 cm bez obruba sve do atraktivnih stranica foto-albuma s većim brojem fotografija i kolažima. HP-ov softver Image Zone također omogućuje odabir fotografskih efekata – uključujući teksture i vodene boje – i cijeli paket korak-po-korak alata za optimiziranje, restauriranje, rukovanje, organiziranje i dijeljenje fotografija. HP Photosmart 7450 odlikuje se impresivnim rasponom alata na samom pisaču, od ugrađenog LCD zaslona do utora za sve poznate memorijske kartice: Compact Flash I i II, SmartMedia, SecureDigital, MultiMedia, xD i Sony Memory Stick.

Fotografski pisač HP Photosmart 7450 raspolaže brzinama ispisa od najviše 12 stranica u minuti, crno-bijelo ili u boji. Za brži svakodnevni ispis od 18 str/min crno-bijelo i 14 str/min u boji standardni uložak za fotografski ispis (HP br. 58) može se privremeno zamijeniti crnim ispisnim uloškom HP br. 56, koji se nabavlja zasebno. Ispisni ulošci koji se ne koriste mogu se sigurno čuvati u jedinstvenom spremniku.

HP Photosmart 7450 u trgovinama će se naći u listopadu, po cijeni od 755,00 kn (u cijenu nije uključen PDV).

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara