Hrastovac Zekanović u saboru: Nama treba hrvatski Orban

Foto: Pixsell/Patrik Macek

SABORSKI zastupnik Hrvoje Zekanović (Hrast) tijekom aktualnog sata upitao je premijera Andreja Plenkovića što vlada radi na rješavanju otvorenih pitanja sa Srbijom, sukcesiji bivše države, pitanju granica, nacionalnih manjina, nestalih u Domovinskom ratu, ratnoj odšteti, smatrajući da se na tome nije napravilo ništa i ustvrdivši kako Hrvatskoj treba "hrvatski Orban".

Plenković je istaknuo da vlada radi na rješavanju niza otvorenih pitanja sa Srbijom podsjetivši pritom na posjet srpskog predsjednika Aleksandra Vučića Hrvatskoj, kao i na niz posjeta na ministarskoj razini.

"Put Srbije u EU vodi i preko Zagreba i preko rješavanja pitanja koja godinama imamo", istaknuo je premijer dodavši da o tome postoji vrlo široki konsenzus na političkoj sceni, kao i konsenzus i predsjednice Hrvatske i vlade o tome.

"Hrvatska ne smije biti talac ničijih briselskih ambicija"

Što se tiče prava nacionalnih manjina, dodao je, želja je da prava Hrvati u Srbiji budu na razini zaštite prava srpske manjine u Hrvatskoj.

"Hrvatska ne smije biti talac ničijih briselskih ambicija. Hrvatskoj treba hrvatski Orban, a nažalost ne vidim ni O od Orbana", poručio je Zekanović premijeru nezadovoljan odgovorom.

Pročitajte više