HRT i Rukometni savez zajednički u izvlačenje javne televizije iz velike blamaže

JUČER tijekom poslijepodnevnih sati organizirana je akcija spašavanja HRT-a od neviđene blamaže zbog izgubljene utrke za dobivanje prava prijenosa Svjetskog rukometnog prvenstva u obliku hitnog sastanka koji je održan s predstavnicima Rukometnog saveza Hrvatske.
Obje strane su odlučne da vrate prava prijenosa rukometnog SP-a vrate na javnu televiziju, i to u bilo kojem obliku. Za sada se pouzdano samo zna da su obje strane dogovorile zajednički nastup u vezi prijenosa Prvenstva.

Rukometni savez nema ništa protiv RTL-a, ali sumnja u njihove mogućnosti

U Rukometnom savezu stalno napominju da nemaju ništa protiv RTL-a kao takvog, nego da samo smatraju da je to presložen i prevelik posao za njihovu televiziju. Rukometaši nemaju ništa protiv da pravo na signal ostane RTL-u, ali žele se osigurati da se taj projekt tehnički izvede onako kako to dolikuje tom događaju, pa bi oni bili najsretniji da u ovoj situaciji dođe barem do suradnje RTL s HRT-om ako već prava prijenosa ne mogu pripasti javnoj televiziji.

HTV još uvijek šuti o krivcima za blamažu

Iako javnost smatra da netko iz HRT-a treba odgovarati zbog ovog gubitka prava na prijenos rukometnog SP-a koje će se početkom iduće godine dogoditi u Hrvatskoj i u koji se ulažu veliki novci , na HRT-u mudro šute o krivcima i po dobrom starom običaju čekaju samo da prođe bura pa da nastave raditi po svome. Žalosno je da se na HRT-u ljudi kažnjavaju samo zbog svojih izjava i iznošenja vlastitih mišljenja (slučajevi Veličković i Šprajc), a ne zbog očitih propusta u obavljanju svog posla. U ovom slučaju najodgovorniji je direktor HTV-a Robert Šveb, međutim očito je da mu nakon ove sramote neće pasti niti dlaka s glave.

Najžalosnije je u svemu ovome to što mi Hrvati jedan ovakav događaj poput Svjetskog rukometnog prvenstva, na kojem će se cijelom svijetu prezentirati Hrvatska, ne možemo napraviti bez nepotrebnih propusta, skandala i natezanja. Početkom prošle godine bila je ogromna afera s izgradnjom dvorana za SP, koja je potresala i Vladu, a zbog nje je Osijek već mjesecima bez svoje gradske vlasti. Tko zna kakve afere još mogu iskočiti približavanjem SP-a i rastom pritiska.

D.M.
Foto: Index/AFP

Pročitajte više