HRT: Razgovore inicirao Šeks, a ne Galić i Rončević

VODSTVO HRT-a priznalo je na jučerašnjem sastanku s Predsjedništvom Hrvatskog sabora da je bilo "zanatskih propusta" u programu, ali i ustvrdilo kako to ne znači da je u Informativnom programu HTV-a svjesno marginaliziran i omalovažavan rad Sabora i njegova predsjednika, priopćeno je danas s HRT-a.

U priopćenju, u kojemu se pojašnjavaju stavovi glavnog ravnatelja HRT-a Mirka Galića i urednika Informativnog programa HTV-a Vladimira Rončevića s jučerašnjeg sastanka u Saboru, ističe se da u tim razgovorima "nije postignuta suglasnost o tome da je posljedica uređivačke politike HRT-a marginaliziranje Sabora i njegova predsjednika, te da se ne radi ni o kakvom scenariju prema kojemu se Sabor u prilozima HTV-a omalovažava i ismijava".

"Mirko Galić i Vladimir Rončević istaknuli su da ne izbjegavaju argumentirani razgovor o zanatskim propustima kojih je bilo u programu. Ocijenili su da je Sabor, kao osnivač HRT-a, dobro mjesto za takav razgovor, no ne i za ocjenu uređivačke politike Informativnog programa HTV-a", stoji u priopćenju.

Upravo stoga, dodaje se, Galić i Rončević su saborskom Predsjedništvu predložili, a ono prihvatilo, da o tome na jednoj od idućih sjednica raspravlja Programsko vijeće HRT-a.

S HRT-a odbacuju i Šeksovu jučerašnju izjavu da su Galić i Rončević ranije, na vlastitu inicijativu, razgovarali s njim u Saboru. Na HRT-u tvrde da su ti razgovori organizirani na Šeksov poziv.

Pročitajte više