Hrvatska policija komentirala snimku Mateja o kojoj se šire teorije zavjere

Screenshot: YouTube

HRVATSKA policija je nakon boravka u Beogradu održala presicu o potrazi za Matejem Perišem.

Među ostalim, upitani su o snimci koja kruži društvenim mrežama, oko koje se šire brojne teorije zavjere. Naime, jučer se društvenim mrežama i medijima počela širiti nejasna snimka na kojoj se vidi Matej kako se spušta prema stepenicama. Zbog zrnatosti i loše kvalitete, počelo se spekulirati da se na snimkama može vidjeti još osoba.

Policija je to demantirala.

"To su spekulacije. Sve ono što je dokazni materijal, a i snimka je dokazni materijal, to je nezahvalno komentirati", rečeno je na presici.

"Meni je žao što snimke izlaze van. Kako i zašto izlaze, ne znam", rekao je pomoćnik glavnog ravnatelja policije i načelnik Uprave kriminalističke policije Antonio Gerovac na presici.

Dodatno, valja napomenuti da nije riječ ni o kakvoj novoj snimci, već o ranije objavljenoj snimci nadzorne kamere restorana Savanova, koju je netko uvećao.

"Ja vam ne mogu spekulirati što se tu nalazi", rekao je Gerovac.

 

Gerovac naglašava da ne postoji dokaz niti indicija da se u slučaju Mateja Periša radi o kaznenom djelu.

"Srpska policija je napravila izniman posao što se tiče kretanja Mateja Periša, od izlaska iz kluba do ulaska u vodu. Svaku sekvencu su izuzeli, pregledavali su se sati i sati materijala. To je izniman posao. Gledalo se i nakon toga da vidimo je li se pojavio nakon tog vremena, da vidimo je li izašao na nekom drugom mjestu", kazao je Gerovac.

Rezultati snimaka se još pregledavaju i izoštravaju.

Mi možemo reći da je osoba odjevena kao Matej došla do vode. Ne postoji ta osoba koja će reći da je sigurno ušao u vodu", dodao je.

"Ona snimka iz Save je autentična. O tome pliva li netko ili ne, to je predmet za diskusiju. Ta snimka je od te noći", rekao je policajac.

Pročitajte više