Hrvatska šalje još 29 instruktora u Afganistan

"HRVATSKA bi uskoro trebala poslati još 29 instruktora za obuku afganistanskih snaga sigurnosti", najavio je glavni tajnik NATO-a, Anders Fogh Rasmussen nakon susreta s predsjednikom Josipovićem.

"Mi cijenimo snažni hrvatski doprinos našoj misiji u Afganistanu. Na današnjem sastanku s predsjednikom postavio sam pitanje instruktorske misije u Afganistanu. Tražim od svih saveznika, uključujući i Hrvatsku, da pridonesu toj misiji jer naš je cilj obučiti i educirati afganistanske vojnike i policiju da sami mogu preuzeti odgovornost za sigurnost svoje zemlje", rekao je Rasmussen koji se s Josipovićem susreo na marginama foruma u Bruxellesu.

Prema Josipovićevim riječima, pred Saborom je sad prijedlog da se u Afganistan pošalje još 29 instruktora. "Sve što se danas događa u Afganistanu jest priprema da se se sami Afganistanci osposobe da preuzmu sudbinu u svoje ruke. To je dio šire strategije pomoći, ne samo u vojnom smislu, nego društvu u cjelini", rekao je Josipović nakon sastanka s prvim čovjekom NATO-a.

Pročitajte više