Hrvatski Caritas u akciji "Za 1000 radosti" do sada prikupio u donacijama 1,7 milijuna kuna

U BOŽIĆNOJ humanitarnoj akciji Hrvatskog Caritasa "Za 1000 radosti" kojom se prikuplja pomoć za tisuću najsiromašnijih obitelji u Hrvatskoj, do sada je prikupljeno u donacijama 1,7 milijuna kuna, priopćeno je danas iz Hrvatskog Caritasa.

Kako se dodaje, riječ je o akciji u koju su se donacijama uključili brojni pojedinci, tvrtke, gradovi i škole, a od dosad prikupljenog iznosa oko milijun i dvjesto tisuća kuna očekuje se u novčanim sredstvima, te oko petsto tisuća kuna u proizvodima i uslugama (prehrambene namirnice, odjeća, obuća, školski pribor i igračke).

Do završetka akcije koja će trajati do blagdana Sveta tri kralja u Caritasu očekuju da će se dosadašnji iznos znatno povećati.

Uz brojne tvrtke i medijske pokrovitelje ove su se godine u spomenutu akciju uključili i brojni gradovi: Bakar, Cres, Križevci, Omiš, Poreč, Pula, Rijeka, Velika Gorica, Vrgorac, Sv. Ivan Zelina i Zagreb.

Građani se u akciju mogu uključiti kupnjom 3D kartice Hrvatskog Caritasa po cijeni od osam kuna u svim prodavaonicama Tiska i na Ininim benzinskim crpkama.

U svim poslovnicama Privredne banke Zagreb građani mogu na već ispisanim uplatnicama samo upisati iznos koji žele uplatiti za akciju "Za 1000 radosti".

Po riječima voditelja akcije Borisa Peterlina i ove godine Hrvatski Caritas namjerava akcijom prikupiti oko dva i pol milijuna kuna.

Pročitajte više