Hrvatski Escobar oslobođen optužbi za zločin od prije 20 godina

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Stjepan Prnjat, poznat kao Hrvatski Escobar, nepravomoćno je oslobođen optužbe da je prije oko 20 godina oprao 3.6 milijuna kuna i oko dva milijuna eura koje je, smatra Uskok, zaradio na trgovini drogom.

Riječ je o ponovljenom postupku, a Prnjat se na izricanju nije pojavio jer je na odsluženju zatvorske kazne zbog krijumčarenja više od 100 kilograma kokaina, javlja Nova TV.

"Nije dokazano da su optuženici u ovom kaznenom predmetu počinili kaznena djela koja im se stavljaju na teret, odnosno kazneno djelo pranja novca. Naime, Državno odvjetništvo je u svojoj optužnici tvrdilo da su svi okrivljenici znali da je taj novac stečen protupravno, odnosno trgovinom drogom", rekla je predsjednica sudskog vijeća Mirna Barović.

"Dakle, optužba nije dokazala koji bi iznos prvookrivljeni Prnjat uopće pribavio protuzakonitom trgovinom opojnim drogama, za što je proglašen krivim u Italiji, niti da bi počinio kaznena djela koja su opisana. Na temelju svega navedenog vijeće je odlučilo donijeti oslobađajuću presudu", dodala je.

Pročitajte više