Hrvatski Farseer na listi najboljih svjetskih alata za financijsko planiranje

Suosnivači Farseera: Zrinko Dolić, Matija Nakić, Matej Trbara i Luka Mijatović Foto: Farseer

Zagrebačka tvrtka Farseer niže poslovne uspjehe jedan za drugim. Nakon strelovitog rasta, prošlogodišnje investicije od 1.5 milijuna dolara, te uspješnih suradnji s nekim od najvećih regionalnih i globalnih tvrtki (JGL, Lelo, T- Hrvatski Telekom, Violeta i dr.) njihov softver za financijsko planiranje u velikim poduzećima je prošli tjedan dospio u društvo najboljih svjetskih alata za financijsko planiranje.

Naime, skupina financijskih influencera predvođena Amerikancem Paulom Barnhurstom, pokrenula je istraživačku inicijativu koja je za cilj imala mapirati brzorastuće tržište tzv. treće generacija alata za financijsko planiranje i analizu (FP&A), te izdvojiti najbolje među njima u vodič za kupovinu koji će biti od iznimne koristi za tvrtke širom svijeta koje traže najbolje alate za planiranje. Ovo izdanje vodiča je drugo po redu, a Farseer se našao i u prvoj verziji.

Zahtjevan posao

Barnhurst i kolege Anders Liu-Lindberg i Wouter Born su na vodiču radili preko 8 mjeseci. Posao je bio zahtjevan jer je broj alata koji su se pojavili na tržištu u zadnjih nekoliko godina iznimno velik. Trojac je razgovarao s desecima timova iz tvrtki širom svijeta, te su samostalno testirali svaki alat. U vodič je uvršteno samo 14 alata, među kojima je i Farseer. Hrvatski alat se dodatno izdvaja, jer je jedan od rijetkih koji tvrtkama omogućava potpunu zamjenu rada u proračunskim tablicama, koje su već desetljećima glavni alat u uredima financija širom svijeta.

"Sjajno je što smo ponovno uvršteni u Third Gen FP&A guide. Rješenja treće generacije imaju niži trošak posjedovanja (TCO), daju veću autonomiju korisnicima i imaju bolju adopciju. Ovakva priznanja nas odlično pozicioniraju i na međunarodnim tržištima. Potvrda su svega što gradimo u Farseeru. Jako me veseli što smo jedno od rijetkih enterprise rješenja na listi", istaknula je direktorica Farseera, Matija Nakić.

Vodič možete pogledati ovdje.

Farseer korisničko sučelje

O softveru:

Farseer je softver za financijsko modeliranje i planiranje koji tvrtkama omogućuje centraliziranje
svih financijskih procesa: budžetiranje, forecastiranje, financijsku konsolidaciju, planiranje prodaje, HR planiranje i dr. Drugim riječima, zamjenjuje većinu funkcija Excela u poduzeću. Za razliku od sličnih alata starije generacije, Farseer je izuzetno intuitivan i jednostavan za korištenje. Njegov snažni kalkulacijski engine omogućava milijune računskih operacija u sekundi, što ga čini znatno bržim i učinkovitijim od Excela. Dodatna prednost je i to što se implementira znatno brže nego drugi slični sustavi, te mu je cijena korištenja značajno manja nego kod konkurentskih rješenja.

O tvrtki:

Farseer je tvrtka osnovana u Zagrebu krajem 2020. godine. Osnivači su joj Matija Nakić, Luka Mijatović, Zrinko Dolić i Matej Trbara. Tvrtka trenutno broji 20 zaposlenih. Prošle godine, Farseer je primio investiciju od 1.5 milijuna dolara koju koriste za širenje tima te dodatno poboljšanje proizvoda.

Pročitajte više