Hrvatski savjetnici Agrokora zarađuju više nego direktori Alix Partnersa u SAD-u

Foto: Boris Šćitar/Pixsell

INDEX je prije nekoliko dana objavio fakture koje otkrivaju koliko prihoduju hrvatski savjetnici u restrukturiranja Agrokora, a jedna od njih je i Texo Management, bivša tvrtka Ante Ramljaka.
Texo Management od posla u Agrokoru ima prihode od 971 tisuću kuna mjesečno, dok Altera, tvrtka Branimira Bricelja, koji je svojedobno bio u igri za poziciju vladinog povjerenika, dobiva 981 tisuću kuna mjesečno.


>POGLEDAJTE RAČUNE Ramljakova bivša firma za angažman u Agrokoru dobila već 9,7 milijuna kuna

Udruga malih dioničara Agrokora prije dva dana objavila je analizu koja pokazuje da su hrvatske tvrtke koje savjetuju na restrukturiranju Agrokora znatno bolje plaćene u odnosu na konkurenciju. Usporedili su prihode Texa i Altere sa sličnim tvrtkama i jasno je vidljivo da ekipa oko Agrokora ima nekoliko puta veće prihode po zaposlenom.

>OBJAVLJENA ANALIZA Najbolji posao u Hrvatskoj je - savjetovanje Ramljaka

Danas se na svom Facebook profilu na iznose koji primaju hrvatske savjetničke tvrtke osvrnuo i poduzetnik i bivši ministar gospodarstva Goranko Fižulić, koji je usporedio plaće direktora Alix Partnersa, koji su angažirali Texo i Alteru. Došao je do zaključka da je godišnji bruto iznos plaće direktora u Alixu u SAD-u manji od mjesečnog iznosa koji dobivaju hrvatski savjetnici.

"Direktor u AlixPartners u SAD-u godišnje zarađuje brutto iznos koji AlixPartners Ukrajina plaća mjesečno hrvatskim savjetnicima. Valjda su svi bili zauzeti ili ne razumiju specifičnu hrvatsku situaciju", napisao je Fižulić.

 

 

Pročitajte više