Hrvatski veleposlanik u SCG posjetio Kosovu

Hrvatski veleposlanik u Srbiji i Crnoj Gori Tonči Staničić u četvrtak je, tijekom jednodnevnog boravka na Kosovu, posjetio Ured Hrvatske gospodarske komore u Prištini gdje se informirao o poslovanju hrvatskih tvrtki i ulaganjima u kosovsko gospodarstvo.

Veleposlanik Staničić je u sjedištu UNMIK-a u Prištini razgovarao s prvim zamjenikom civilnoga upravitelja UN-a na Kosovu Lawrenceom Rossinom koji ga je obavijestio o aktivnostima UNMIK-a.

Rossin i Staničić izrazili su uvjerenje da će se svi građani Kosova odazvati pozivu za sudjelovanje u parlamentarnim izborima, uključujući i kosovske Srbe, što bi, kako je rečeno, bio doprinos izgradnji multietničkog i demokratskog društva na Kosovu.

Staničić je razgovarao i s kosovskim publicistom i političarom Vetonom Surrojem kao i s bivšim političarom i sadašnjim odvjetnikom Azemom Vllasijem.

Veleposlanik Staničić je u kasnim popodnevnim satima posjetio i hrvatsku zajednicu u Janjevu, 17 kilometara južno od Prištine. U razgovoru je bilo riječi o tome kako Hrvatska može pomoći hrvatskoj manjini na Kosovu. Hrvatski je veleposlanik pozvao Hrvate u Janjevu da izađu u parlamentarne izbore koji se na Kosovu održavaju 23. listopada.

(Hina)xbb ybs

Pročitajte više