HSLS odbacuje tvrdnje da stoje iza rušenja Čačića u Varaždinu

HSLS je odbacio optužbe HNS- da su u političkom trgovinom u Skupštini Varaždinske županije političkom trgovinom smijenili dosadašnjeg predsjednika Skupštine HNS-ovca Vladimira Stolnika. Potpredsjednik HSLS i gradonačelnik Varaždina rekao je da je HNS taj koji se koristi političkom trgovinom i radi protiv njih.

"Prije nekoliko mjeseci HSLS je zamalo ispao žrtvom političke trgovine Radimira Čačića koji je pokušao na mjestu HSLS-ova dožupana i triju članova Poglavarstva "ugurati" SDP. To mu nije uspjelo, jer nije prikupio dovoljan broj potpisa", rekao je Čehok.

Čehok kaže da je Čačić htio maknuti HSLS iz Poglavarstva, a da je sada nastala promjena u Županijskoj skupštini, koju su inicirala dvojica HNS-ovih vijećnika, iz njemu nepoznatih razloga.

Potvrdila je to i bivša čelnica HNS-a Vesna Pusić: "Današnje razrješenje dužnosti Vlade Stolnika dogodila se u režiji vijećnika HDZ-a, HSLS-a, HSS-a, HSP-a te dva prebjega iz HNS-a. Takvo što se prilično dugo spremalo. Duže se vremena pokušavalo potkupiti određene vijećnike, odnosno pronaći najslabiju kariku". Riječ je o tome, nastavlja Pusić, da se moralo ugroziti prilično uspješan politički projekt kojega je u Varaždinskoj županiji provodio župan Čačić.

D.M.
Foto: H.P.

Pročitajte više