HSS: Neshvatljivo da nije učinjeno ništa na novom ustroju HFP-a

NESHVATLJIVO je da po pitanju novog ustrojstva Hrvatskog fonda za privatizaciju i novog Zakona o privatizaciji nije učinjeno ništa, iako je prije šest mjeseci o tome postignut jasan dogovor u koaliciji i trebalo ga je provesti u roku tri tjedna, izjavila je danas glasnogovornica HSS-a Marijana Petir, reagirajući na izjave zamjenika predsjednika HFPa Krešimira Starčevića.

HSS, rekla je, izbjegava upirati prstom u pojedinca, no činjenica je da "Fond ne funkcionira, problemi se generiraju i privatizacija stoji".

Petir je ocijenila da se način na koji HFP tumači politiku i način na koji zamišlja privatizaciju pokazuje potpuno neuspješnim. Naravno, da je i Vlada posredno vezana uz to, kazala je.

Na probleme privatizacije i rada HFP-a prošlih je dana stiglo niz oštrih kritika iz vrha HSS-a, a predsjednik te stranke Zlatko Tomčić u subotu je zatražio smjenu kadrova i temeljitu reorganizaciju HFP-a.

Krešimir Starčević na današnjoj je konferenciji za novinare izjavio da ne namjerava dati ostavku, te istaknuo da je HFP obavio svoj dio posla vezan za novu zakonsku regulativu.

HFP je pripremio prijedlog zakona o privatizaciji i o Hrvatskom imovinskom fondu i prvi prije 15, a drugi još prije 45 dana uputio Ministarstvu gospodrstva, koje ga treba uputiti u daljnju proceduru, kazao je Starčević.

Na kritike da HFP ne provodi odluke svog Upravnog odbora, Starčević je odgovorio da odluke o nekim privatizacijama, kao što su privatizacije Jelse ili Vodičanke, mora donijeti Vlada. Upravni odbor donio je odluke, uputio ih Vladi koja treba donijeti odluke kako bi ih Fond mogao i provesti, kazao je.

Pročitajte više