HSS želi četiri ministarstva

IAKO predsjednici HDZ-a i HSS-a, Ivo Sanader i Zlatko Tomčić, opovrgavaju tvrdnje da razgovaraju o podjeli ministarskih mjesta, Novi list piše kako je iz izvora bliskih HDZ-u saznao da HSS-ovci žele svoje ljude u Ministarstvu zdravstva, poljoprivrede, graditeljstva i gospodarstva.

Prema Novom listu, HSS će, ako ga se HDZ ne odrekne, navodno zatražiti i Ministarstvo gospodarstva. Tomčić je fotelju u tom ministarstvu namijenio Željku Peceku, sadašnjem ministaru obrta i malog poduzetništva.

Kako bi Ministarstvo obrta moglo prestati djelovati zbog smanjenja broja ministarstava, Pecek bi bio HSS-ov izbor za ministra gospodarstva.

Iako bi bilo logično da HSS-ovac bude ministar gospodarstva, ako HDZ prihvati HSS-ov program, Novi list tvrdi kako i HDZ već traži svoje ljude koje će postaviti na vrh ministarstva gospodarstva i ministarstva financija. Navodno se radi i Antonu Kovačevu i Marini Matulović – Dropulić.


Kandidati za ministra financija, navodno su Borislav Škegro i Božo Prka, no Škegro je, tvrdi Novi list, odbacio mogućnost da ponovo zasjedne u ministarsku fotelju, a niti Prka nije previše zainteresiran za to mjesto, no navodno još uvijek nije rekao konačno "ne".

Vrlo je zanimljivo je da je dio HDZ-a sklon da se o mjestu ministra gospodarstva pregovara i s dosadašnjim ministrom gospodarstva Ljubom Jurčićem, no do razgovora s Jurčićem još nisu došli i pitanje je hoće li uopće do njega doći.

Pročitajte više