HSS-ovac ide u utrku za gradonačelnika Zagreba, kaže da radi otklon od Beljaka

Screenshot: YouTube

NEZAVISNI kandidat za gradonačelnika Zagreba Ljubomir Majdandžić danas je na konferenciji za novinare u svom stožeru predstavio kandidaturu sa sloganom "Gradonačelnik 2.0", kojom, kako je poručio, radi jasan otklon od predsjednika HSS-a Kreše Beljaka.   

Majdandžić je rekao da kao dugogodišnji član HSS-s, član predsjedništva stranke i voditelj Stručnog vijeća HSS-a izlazi na izbore u Zagrebu kao nezavisni kandidat, nezadovoljan Beljakovom politikom.

Istaknuo je da je odluka o njegovoj kandidaturi usuglašena s članovima HSS-a iz svih 17 gradskih četvrti Grada Zagreba, koji ga podržavaju.

Ima osam strateških ciljeva

"Odlukom o kandidaturi radi se jasan i nedvojben otklon od politike koju zastupa Krešo Beljak u HSS-u i izražava nezadovoljstvo njegovom neodlučnošću vezanom za lokalne izbore u Gradu Zagrebu", poručio je Majdandžić. Predstavio je i svojih osam strateških ciljeva koje kao gradonačelnik namjerava ostvariti. 

Komunalne naknade plaćati prema stvarno nastaloj potrošnji i riješiti gospodarenje otpadom prva su mu dva strateška cilja.

Ostali strateški ciljevi su riješiti elektromobilnost, partnerstvo Grada Zagreba i Fonda za obnovu, omogućiti širokopojasni pristup internetu velikih brzina, zatim solarni grad i ušteda energije. Također, kako je rekao, tu su i administrativna i financijska decentralizacija po gradskim četvrtima te osnivanje gradskog ureda za potporu poduzetnicima.

Pročitajte više