"Hvar postaje novi Cannes"

"POSJETITE Hvar, prije nego što postane ekskluzivno mjesto europske elite", stoji u članku britanskog lista Guardian.

U Guardianu su se čudili i transformaciji Hvara, iz skromnog gradića, prosječne ponude,  prema mjestu koje polako, ali sigurno postaje novi Cannes, čemu u prilog idu i brojni ekskluzivni hoteli.

Autorica teksta Annabelle Thorpe je doživjela sam Hvar kao mjesto iz savršene brošure te mu dodala sitne mondene radosti kao što su prelijepi ljudi koji šeću rivom, koktel barove i restorane.

No, osim grada Hvara, smatra da je ostatak otoka više imun na turizam, gdje se nalaze, kako navodi, polja lavande koja boje otok za vrijeme ljeta. Spominju se i posjeti Paklenim otocima, koji su samo dio bogate ponude Hvara, uz onu koju nudi i nakon zalaska sunca.

Tako navodi i da je to okupljalište hrvatske elite, gdje, recimo, Goran Ivanišević ne propušta  priliku za uplovljavanje u hvarsku luku, baš kao i ruski bogatun Roman Abramovič.

Autorica je usporedila hvarske hotele s onim najboljima u Barceloni i Berlinu, napominjući da daju toliko potrebnu injekciju stila, a sveukupni dojam gotovo i nadmašuje francusku rivijeru.

Sam grad je tako privlačan miks jednostavnije prošlosti i glamuroznije budućnosti, čineći pritom mnogo za sliku Hrvatske, stoji još u tekstu.

A.P.

Pročitajte više