HŽ: obavijest o privremenom zatvaranju pruga i povećanju brzine vlakova

Hrvatske željeznice obavješćuju javnost o privremenom zatvaranju pruga na relacijama Banova Jaruga Lipik i Čapljina Ploče te upozoravaju mjesno stanovništvo da se na relaciji Čapljina Ploče od 5. travnja brzine vlakova povećavaju na 110 kilometara na sat.

Od 1. do 23. travnja, osim vikendom i praznikom, od 7 do 14 sati zbog zamjene tračnica bit će zatvorena pruga Banova Jaruga - Pčelić od kolodvora Banova Jaruga do kolodvora Lipik.

U tom će razdoblju putnike lokalnih vlakova na relaciji Banova Jaruga - Lipik i obrnuto prevoziti autobusi.

Također, nastavljaju se radovi na kapitalnom remontu pruge Čapljina - Ploče. Zbog toga će od 1. do 28. travnja u razdoblju od 7 do 19 sati pruga od kolodvora Ploče do kolodvora Metković biti zatvorena za promet, a putnike lokalnih vlakova prevozit će autobusi.

Putnike vlaka Ploče - Sarajevo također će od kolodvora Ploče do kolodvora Metković prevoziti autobusi, osim u dane 4., 10., 11., 12. i 25. travnja.

Budući da je na većem dijelu pruge remont završen, na pruzi se od 5. travnja uvode nove vozne brzine vlakova - s 50 kilometara na sat brzina se povećava na 110 kilometara na sat.

HŽ posebno upozorava mjesno stanovništvo da mora biti puno opreznije pri prelaženju pruge jer će vlakovi voziti dvostruko većom brzinom. Također podsjeća na važnost poštivanja znakova na željezničko-cestovnim prijelazima kako bi se spriječile nesreće "jer vlak je uvijek brži".

(Hina) xpp yjn

Pročitajte više