HZMO poziva poslodavce-pravne osobe da dostave godišnju prijavu za 2002.

HRVATSKI zavod za mirovinsko osiguranje (HZMO) pozvao je poslodavcepravne osobe da najkasnije do kraja travnja dostave HZMO-u godišnju prijavu o godinama staža i visini plaće za zaposlene koji su bili kod njih u radnom odnosu tijekom 2002.

Potpune prijave poslodavci trebaju na vrijeme dostaviti HZMO-u jer će u protivnom, zbog manjkavih podataka o plaći i stažu, zaposleni - budući umirovljenici, nepotrebno dugo čekati na dobivanje rješenja o mirovini i ostvarenju prava na mirovinu, upozoravaju u HZMO-u.

HZMO podsjeća da su pravne osobe i dalje dužne izvršavati svoju zakonsku obvezu godišnjeg dostavljanja Prijave o utvrđenom stažu osiguranja, plaći, osnovici osiguranja i naknadama plaće HZMO-u (tiskanicu M-4P), bez obzira na redovito mjesečno dostavljanje tih podataka Središnjem registru osiguranika na RS-obrascu.

HZMO također poziva poslodavce da dostave prijave i za ranije godine jer je analiza zaprimljenih prijava u Zavod pokazala da većina poslodavaca to nije učinila.

Za radnike zaposlene kod poslodavca-fizičke osobe, te za samostalne obveznike plaćanja doprinosa za mirovinsko osiguranje (obrtnike, poljoprivrednike, samostalne profesionalne djelatnosti itd.) tiskanicu M-4P za 2002. sam će predati HZMO.

Pročitajte više