I dalje dvojbe oko počinitelja atentata u Madridu

ŠPANJOLSKA ministrica vanjskih poslova Ana Palacio izjavila je u petak da "sve ukazuje" da napadi u Madridu nose potpis baskijske separatističke skupine ETA, međutim, nije isključila mogućnost da iza njih stoje islamisti.

"Sve ukazuje na to da ovo strašno krvoproliće nosi potpis ETA-e", rekla je španjolska ministrica. "Imamo jake naznake, vrlo jake", dodala je. "Svi objektivni elementi koje imamo, eksploziv koji je upotrijebljen i način na koji je to izvedeno, sve ukazuje na baskijske separatiste", izjavila je Palacio.

Ministrica, međutim, nije isključila mogućnost da iza atentata stoje islamisti, istaknuvši da je to hipoteza na kojoj vlada "radi".

Čelnik autonomne baskijske regije Juan Jose Ibarretxe također je u petak ocijenio da još uvije postoje razumne sumnje o odgovornosti počinitelja atentata u Madridu. "Razumne sumnje o počiniteljima postoje, a mi moramo saznati istinu", Ibarretxe.

Premijeri Francuske i Italije Jean Pierre Raffarin i Silvio Berlusconi najavili su u međuvremenu da će sudjelovati u petak u Madridu na mimohodu "solidarnosti za žrtve terorizma".

Pročitajte više