I HDZ-u svanulo: Kosor priznala poraz, traži konsenzus za strateška pitanja

JADRANKA KOSOR spremila se na gubitak vlasti. Potvrda za to stigla je od nje osobno. Danas je komentirala kako ne bi bilo dobro da Kukuriku koalicija može bez kontrole mijenjati Ustav, dovesti MMF, smanjiti mirovine, plaće i prava branitelja te traži konsenzus za takva pitanja strateške naravi. 

Teška vremena

Unatoč izglednom porazu, šefica HDZ-a sa optimizmom gleda u budućnost.

"Ovo jesu teška vremena, ali mi imamo snage i odlučnosti. Možemo i ove neprilike savladati. I sigurno je da smo nužni Hrvatskoj i sigurno bez stabilne i jake Hrvatske demokratske zajednice, nema stabilne Hrvatske", zaključila je Kosor.

S lopovom u zatvor!

S obzirom na istragu protiv HDZ-a i recentnu blokadu imovine u vlasništvu stranke, nisu se mogla zaobići ni ta pitanja. Premda je novinare Kosor uputila da o blokadi pitaju Državno odvjetništvo, smogla je snage da prokomentira posljednja zbivanja na relaciji Uskok - HDZ.

"Onaj tko je bio lopov mora ići u zatvor. Nikome nećemo dopustiti da udara na stranku kao cjelinu, nego ako je bilo pojedinačne odgovornosti, onda odgovornost treba individualizirati, a odgovorni moraju odgovarati", kazala je Kosor.

Pročitajte više