I župan Zlatko Komadina dao potporu gradonačelniku Rijeke Vojku Obersnelu

"DUBOKO vjerujem da će se dokazati da Vojko Obersnel nije odgovoran za kaznena djela", rekao je novinarima župan Primorsko-goranske županije Zlatko Komadina na pitanje o policijskoj prijavi protiv riječkoga gradonačelnika Vojka Obersnela. Kako prenosi Novi list, Komadina je pozvao institucije da rade svoj posao sukladno zakonu te da ne padaju pod pritisak s bilo koje strane.

Ipak, Komadina je naglasio da smatra prilično sumnjivim trenutak u kojem je podnesena kaznena prijava.

"Nitko nije jednakiji od drugih, ali radi se o izravno izabranom gradonačelniku i zato ovakve situacije treba brzo rješavati, zbog ljudi koji su ga izabrali i zbog samog Obersnela kao gradonačelnika", rekao je Komadina i dodao da je svatko nevin dok mu se ne dokaže krivnja na sudu, "ako u ovom slučaju uopće dođe do suđenja".

"Čudan mi je tajming svega ovoga", rekao je Komadina i dodao da godinama institucije pravne države nisu radile ništa u otkrivanju kriminala, a odjednom imamo čitav niz kaznenih prijava. "Ako se nešto zbivalo prije deset i više godina i tada je bilo sve čisto, kako to da sada nije? Zbog tajminga se ipak čini da nešto ne štima, koincidencija je malo previše", rekao je za Novi list Komadina koji je pozvao da se slučajevi rješavaju neselektivno i promptno.

Pročitajte više