Iako ga je policija upozoravala da to ne čini, starac predao novac prevarantima

Ilustracija: Shutterstock

IAKO ga je policija upozoravala da to ne čini, 88-godišnji starac iz Čačinaca kod Orahovice u srijedu je predao više tisuća kuna dvojici muškaraca, koji su ga na prijevaru pokrali, lažno mu se predstavljajući kao policijski inspektori koji njegov novac žele popisati i fotografirati.

 Virovitičko-podravska policija u četvrtak je  priopćila kako je 88-godišnjak i ranije imao telefonske kontakte s prevarantima, o čemu je obavijestio policiju i susreo se s dvojicom policajaca iz Orahovice, koji su ga upozorili da nikome ne daje novac na uvid, već da o tome odmah obavijesti policiju. No, on ih nije poslušao.

 U srijedu prijepodne ga je prvo telefonom nazvala ženska osoba koja mu se predstavila da radi u policiji te mu najavila da će kod njega uskoro doći dvojica policajaca radi popisa i fotografiranja novca.

 Još dok je taj razgovor trajao, pred kuću su mu došla dvojica nepoznatih muškaraca u civilnoj odjeći i predstavili mu se kao policijski inspektori, zatraživši od njega da im preda novac kako bi ga fotografirali.

Slušajte upozorenja policije

 Starac im je donio sav novac koji ima u kući i stavio ga na stol, a dok je jedan od njih bio na telefonskoj vezi sa spomenutom ženskom osobom, drugi je 88-godišnjaku odvlačio pozornost, što je ovaj prvi iskoristio kako bi sa stola uzeo novce i napustio kuću, a za njim uskoro i drugi prevarant.


 Pokradenom starcu preostalo je jedino da sve naknadno prijavi policiji te podnese kaznenu prijavu protiv nepoznatih počinitelja.

 U virovitičko-podravskoj policiji ponovno upozoravaju kako se na njihovu, ali i na području cijele države zadnjih godina bilježe sve učestalije i raznovrsnije prijevare i krađe nad starijim osobama.

 Podsjećaju kako su više puta, pisanim priopćenjima i javnim nastupom preko radija, upozoravali građane da ne nasjedaju na razne trikove prevaranata, koji na razne načine kradu uglavnom one starije životne dobi, ali da građani još uvijek nažalost nasjedaju na njihove prijevare.

Pročitajte više