IBM u Hrvatskoj otvara tehnički centar i zapošljava 500 ljudi

Foto: 123rf

SVJETSKI informatički div IBM  odlučio je otvoriti tehnički centar u Hrvatskoj koji će zapošljavati 500 ljudi.

Hrvatska je odabrana u konkurenciji Slovenije i Slovačke.

Još početkom svibnja znalo se za namjere IBM-a da otvori tehnički centar u jednoj od navedenih zemalja, no nije bilo sigurno hoće li odabrati baš Hrvatsku.

Tehnički premijer Thomir Orešković na današnjem predstavljanju investicije rekao je da imamo razloga biti ponosni što je ovako velika kompanija odabrala Hrvatsku.

"Ovo je velik dan za Hrvatsku, budimo ponosni", rekao je Orešković u svom obraćanju.

Orešković je rekao da će ovaj centare raditi 24 sata 365 dana u godini.

"Imat će najnaprednije tehnologije i alate. Ova investicija je jako važna za ekonomiju i šalje ključne poruke.

Surađvat će s fakultetima kroz programe mentorstva. IT je budućnost to govorimo od prvog dana vlade, Nadam se da će se mladi koji su otišli u EU danas-sutra moći vratiti i zaposliti u ovom IBM centru", rekao je Orešković.

Damir Zec, direktor IBM-a za Hrvatsku rekao je da smo ostavili jako dobar dojam i da je to bilo presudno za odluku, te se zahvalio premijeru i predsjednici.

"Ovo je jedan od najvećih dana u mojoj karijeri. Hrvatska je ostavila jako dobar dojam, i mislim da je i to jedan od važnih faktora odabira lokacije.

Jedan od razloga je da smo u ovo krenuli je što smo vjerovali da Hrvatska ima sposobne ljude. Reakcije su bile odlične. Svi smo zajedno disali i pokušali dovesti ovu investiciju u Hrvatsku.

Predstavnici SAD-a kroz američku komoru dali podršku ovom projektu. Operativno zahvaljujem ministrima. Operativno je odlično popraćena svaka aktivnost vezana uz ovaj projekt", rekao je Zec.

 

Pročitajte više