Identificirani posmrtni ostaci 11 žrtava Domovinskog rata, trojica bili hrvatski branitelji

POSMRTNI ostaci jedanaest osoba identificirani su danas na Zavodu za kriminalistiku i sudsku medicinu u Zagrebu, pri čemu je utvrđeno kako su među njima i trojica hrvatskih branitelja.

Jadranka Kosor, potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti , izvjestila je danas kako su posmrtni ostatci osam osoba pronađeni u Srbiji te po dogovoru s predstavnicima srbijanskog povjerenstva za nestale osobe preuzeti 7. ožujka 2007.

Radi se o posmrtnim ostatcima pet osoba ekshumiranih na groblju u Novom Sadu te triju osoba ekshumiranih na beogradskom groblju Nova Bežanija.

"Potraga za zatočenim i nestalim osobama u Domovinskom ratu će se ubrzati.", najavila je Kosor, dodavši kako je to najvažnije humanitarno pitanje u svim pregovorima s mjerodavnim srbijanskim tijelima.

Kosor je također napomenula kako su danas identificirani posmrtni ostatci jedne osobe ekshumirane iz masovne grobnice na Ovčari, a iz koje je ekshumirano ukupno 200 žrtava.

Također su identificirani i posmrtni ostatci jedne osobe ekshumirane iz masovne grobnice na Novom groblju u Vukovaru, pa su od 938 osoba ekshumiranih iz te grobnice, pozitivno identificirani posmrtni ostatci 805 osoba. Posmrtni ostatci jedne osobe ekshumirani su iz pojedinačne grobnice u Erdutu.

Pročitajte više