Ima li Milanović šanse protiv Kolinde? Ova anketa mu ne ide na ruku

Foto: Hina

DA SU DANAS izbori, Kolinda Grabar-Kitarović imala bi podršku 41 posto birača, kaže anketa koju je večeras objavio RTL. To je nešto više nego što je osvojila prije četiri godine u prvom krugu.

Milanovića, kao nezavisnog kandidata, bira njih 18 posto. Gledano prema biračkom tijelu stranaka, aktualnu predsjednicu bira gotovo 80 posto HDZ-ovih birača, ali i gotovo 20 posto SDP-ovih, dok je Milanovićeva potpora raspršena, a podržava ga tek nešto više od 46 % SDP-ovih birača.

Daliju Orešković biralo bi 11 posto ljudi, sugerira anketa. Čelnik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić je na 9 posto, gotovo dvostruko manje nego na prošlim predsjedničkim izborima na kojima je sudjelovao.

Bandić bez šanse

Božo Petrov, da su danas izbori, osvojio bi 5,3 posto. U njegovom je slučaju znakovit fenomen da ga na Pantovčaku želi 30-ak posto Mostovih birača, ali sličan postotak ipak bi umjesto njega izabrao aktualnu predsjednicu Grabar-Kitarović.

Zagrebački gradonačelnik koji ima ambicija da postane, kako kaže, gradonačelnik Hrvatske, za to ni ovoga puta nema baš nikakve realne šanse, osvaja oko 4 posto. A na ovom popisu nema Marka Vučetića, zapravo jedinog koji je dosad uopće istaknuo kandidaturu, jer nema ni 1 posto potpore.

Pročitajte više