Ima li seksa u svemiru?



NA MEĐUNARDONOJ svemirskoj stanici nema mjesta romansama i seksualnim odnosima, rekao je danas jedan od NASA-inih zapovjednika shuttlea kad su ga pitali što bi se dogodilo kad bi se astronauti seksali u svemiru.

"Mi smo grupa profesionalaca", rekao je zapovjednik shuttlea Discovery Alan Poindexter tijekom posjeta Tokiju, kad ga je jedan od novinara upitao što bi se dogodilo kad bi se seks prakticirao u svemiru.

"Jedni se prema drugima odnosimo s poštovanjem i imamo odličan radni odnos. Osobni odnosi nisu problem. Nemamo ih i nećemo ih imati", vrlo kratko i ozbiljno je objasnio Poindexter.
Nema seksa, ali ima ljubavi

On i njegovih šest članova posade, među njima i prva japanska majka u svemiru Naoko Yamazaki, bili su u Tokiju, gdje su razgovarali o svojoj dvotjednoj misiji na ISS-u, koju su odradili u travnju.

Ta je misija bila jedinstvena, budući da su tijekom nje po prvi puta u svemiru bile četiri žene, tri s Discoveryja i jedna sa stanice.

Iako je seks u svemiru očigledno tabu tema, astronautima neobični ljubavni potezi nisu strani. Početkom 2007. je bivša astronautkinja NASA-e Lisa Marie Nowak navodno prešla stotine kilometara preko SAD-a kako bi se suočila s konkurentkinjom za srce kolege astronauta. Da bi što prije stigla i ne bi morala uzimati preduge pauze, navodno je cijelim putem nosila pelene za odrasle.

Pročitajte više